Comisia Europeană: revizuirea pensiilor speciale, inclusiv cele militare, obligatorie până la finalul anului

Data:

Comisia Europeană susține în continuare reforma pensiilor militare, în cadrul reformei pensiilor speciale, jalon care trebuie îndeplinit de România până la finalul acestui an, arată un răspuns al instituției la solicitarea Economedia.

Întrebarea a fost pusă în contextul în care Banca Mondială, consultantul însărcinat să propună reforme, a propus Guvernului să păstreze pensiile militare în forma actuală, motivând acest lucru prin faptul că o propunere de scădere a benefiicilor ar putea declanșa un exod al cadrelor militare, într-un moment în care există o zonă de război aproape de România, arăta documentul obținut de Economedia.

„România a prezentat un plan național de redresare și reziliență (RRP), care – în urma unei evaluări pozitive din partea Comisiei Europene – a fost aprobat de Consiliu.

Citește și: Când a apărut manipularea că „înainte de 1989” era mai bine. Și de ce

Acest acord – decizia de punere în aplicare a Consiliului și anexa la aceasta – specifică etapele și obiectivele obligatorii din punct de vedere juridic legate de diferite reforme și investiții pe care România trebuie să le îndeplinească pentru a obține plățile respective. O etapă specifică (215), care trebuie îndeplinită la sfârșitul anului 2022, se referă la revizuirea pensiilor speciale, care includ pensiile militare. 

Aceasta face parte din reforma mai amplă a sistemului public de pensii, care este un element-cheie al PNRR al României. Îndeplinirea satisfăcătoare a acestei etape va fi evaluată în contextul celei de-a treia cereri de plată”, arată un răspuns oficial al Comisiei Europene pentru Economedia.

Continuarea în Economedia.ro.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Economedia.ro
Economedia.ro
Economedia este site de știri și analize economice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Campanie electorală în Mehedinți

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Primarul...

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din București

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din...

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată. Ce i se reproșează | Revista 22

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată, joi, într-un...