Congres extraordinar USR. Delegații votează candidatul la prezidențiale și membrii Biroului Național

Data:

Congres extraordinar USR, sâmbătă. Evenimentul a început la ora 10.00. 600 de delegați aleg noua structură de conducere executivă a USR – 24 de membri ai Biroului Național.

Aproape 200 de candidați sunt înscriși în această competiție.

Tot în cadrul Congresului de astăzi va fi desemnat candidatul USR pentru alegerile prezidențiale. În competiție sunt înscriși trei candidați: Elena Lasconi, președinte USR, Dumitru Stanca, membru USR Olt, și Octavian Berceanu, membru USR București.

Preşedintele USR, Elena Lasconi, a declarat sâmbătă că România nu este o ţară săracă, ci o ţară sărăcită şi i-a îndemnat pe membrii şi simpatizanţii partidului pe care îl conduce să continue ceea ce au început românii în 1989.

„România nu este o ţară săracă, România este o ţară sărăcită. Cât timp vă mai tolera un sistem de Sănătate care ne lasă să naştem pe trotuarul din faţa spitalului, sau care lasă să moară o femeie în chinuri groaznice, Şi, da, nu vom uita de tine Alexandra, de cazul Alexandrei, gravida care a fost lăsată să moară în chinuri într-un spital din România. Cât timp vom mai tolera un sistem de educaţie care ne reţine copiii în şcoală cel mai mult timp din toată Europa, dar îi face să fie pe locul doi la analfabetism funcţional. De cei mai ţine? Să înveţe texte pe dinafară? Cât timp vom mai tolera să le dăm putere de decizie în viaţa noastră a acestor politicieni care n-au ştiut decât să ia mai mult pentru ei”, a spus Lasconi, în deschiderea congresului extraordinar USR.

Liderul USR a anunțat că intenționează să creeze o mişcare prin care să continue ceea ce s-a început în decembrie 1989.

Citește și: Ce este greșit la e-TVA. „Digitalizarea ne duce la mai multe hârtii și birocrație”

„Ei bine, eu nu voi mai tolera asta nicio secundă. Voi? Sigur? Vin către voi nu ca să conduc un partid, vin către voi să creez o mişcare, să continuăm ce am început în 1989, să deschide în cuşca în care am fost închişi atâta vreme. Nu am venit aici ca să ţin speranţa în viaţă. Nu sunt aici să vă zic să răbdaţi, să aveţi răbdare. Sunt aici să vă zic ‘gata fraţilor, haideţi la luptă, momentul schimbării este acum'”, a spus Elena Lasconi.

Noul preşedinte al USR a adăugat că România poate avea un viitor mai bun.

„Politicienii care ne conduc astăzi se tem de noi, le e frică de puterea poporului, că noi cei mulţi ne vom uni şi îi vom da jos. Singurii care putem schimba ceva sunteţi voi, poporul român. Singurii care pot decide cum se va scrie istoria ţării noastre suntem noi. Avem datoria să facem asta pentru că, simplu, România merită, fraţilor, merită. Nu va fi uşor, va fi foarte greu, va fi cel mai greu de când există USR, va fi cel mai greu anul ăsta. Dar priviţi-mă în ochi! Nu ca preşedinte, ci ca eu. Sunt tot eu, aceeaşi Elena pe care o ştiţi de azi, sau pe care aţi cunoscut-o în urmă cu un an, cu doi, cu trei, sau cu 30 de ani. Dacă veniţi alături de mine, nu va fi uşor, va fi cel mai greu. Dar vom câştiga. Vom câştiga. România este casa noastră. Când un hoţ îţi intră în casă, nu pleci tu din casă, îl scoţi pe el afară. România poate avea un viitor mai bun. Putem să avem salarii mai bune în România, un sistem de sănătate în care să fim trataţi. Şi să fim trataţi cu empatie şi respect. Putem avea un sistem de educaţie în care chiar să fie educaţi copiii noştri. Putem să facem toate acestea. Putem să asigurăm un viitor pentru România”, a declarat Elena Lasconi.

Citește și: EXCLUSIV Doctorița care a cerut verificări privind morțile suspecte de la spitalul Pantelimon a fost concediată

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Captură video)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU
  1. „E usor a scie versuri,/Cand nimic nu ai a spune,/Sa insiri cuvite goale,/Ce din coada au sa sune…”____–____cal putin la acest moment, acesta este cazul, palavrageala a la limba de lemn, adica platitudini generale, lipsite de orice concret…Si nu cred ca populatia va vira spre ei pe asemenea discursuri, mai degraba ar face-o pentru un candidat care „ar taia in carne vie”, adica care ar spune ca baza a toate nenorocirile tarii deriva din existenta unei caste parazitare infiorator de mare si intinsa in toate colturile tarii si in toate straturile sociale, iar aceasta nu poate fi invisa(macar redusa) decat prin lovirea radicala a ierarhiilor de varf, concret, reforma administrativa cu max. 10 judete, reforma politica cu max. o suta parlamentari si terminarea subventionarii partidelor cu sume astronomice, reducerea armatei cu cel putin 75% si multele altele expuse de sute de ori, numai asa tara poate obtine DOUA LUCRURI ESENTIALE, va salva MILIARDE /lunar, bani ce vor fi folositi in dezvoltare, si 2), prin taierea capetelor caracatitelor din varf, mafiile regionale si locale se vor dezintegra singure…NU SE FACE asa, NICIO SANSA DE A DEVENI TARA-CE-POATE-FI, dimpotriva, Romania va fi distrusa, la modul cel mai concret…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Pendulul Britanic

Pendulul Britanic. Tsunami - ul politic care a răsturnat...

EXCLUSIV De ce nu poate fi judecat Ion Iliescu în dosarul Revoluției. Motivare

Judecătorii Mihail Udroiu și Lia Savonea de la instanța...

Magnatul Puiu Popoviciu achitat după rejudecare: „Fapta nu există”

Curtea de Apel București, prin șefa acestei instanțe, judecătoarea...

Viktor Orbán își continuă vizitele. Premierul Ungariei s-a întâlnit cu Donald Trump

Viktor Orbán s-a întâlnit cu fostul președinte al Statelor...