Connect-R recomandă „Înainte de eu sunt” și „Puterea prezentului”

Data:

O să propun așa: „Înainte de eu sunt”, a lui Mooji, Eckhart Tolle, cu „Puterea prezentului”, și „Între Freud și Hristos”, de Savatie Baștovoi.

„Înainte de eu sunt”, a lui Mooji, este cartea revelatoare pentru mine, mi-a schimbat viața, pentru că am descoperit o bucurie, bucuria a lui a fi și atât. Cartea vorbește despre conștiința comună, despre non-atașament, despre iluzia separării și despre sinele imuabil.

Citește și: Alexandra Calafeteanu vă recomandă „Christian Dior: Povestea unei vieți”

Toată viața trăim în tot felul de personaje, suntem mai întâi copiii părinților noștri, după care suntem elevi, prieteni, oameni de societate, oameni de carieră, apoi, la un moment dat, devenim chiar noi părinți.

Dincolo de aceste personaje, noi trebuie să descoperim sinele nostru. Altfel riscăm să rămânem în pielea personajului și să ne identificăm doar cu personajul, care deși este frumos, rămâne iluzoriu. Sinele real nu s-a născut vreodată, nu are formă, și oferă o eliberare.

Toate problemele noastre vin din faptul că avem această identitate falsă a personajului. Toate aceste însușiri ale personajului iluzoriu ne aduc la un atașament față de el. Trebuie să învățăm în viața asta, la un moment dat, să murim. Ca să înveți să mori, trebuie să te identifici cu cel care nu s-a născut niciodată și care evident, nu poate să moară. Poată nu întâmplător a spus Mircea Eliade că cine moare înainte să moară nu mai moare atunci când moare.

Citește și: Tudor Chirilă recomandă „Generation P” și alte 5 cărți pe care merită să le citești

De ce vorbesc despre moarte? Pentru că toate fricile sunt înrădăcinate în cea mai mare frică, frica de moarte. O viață trăită în frică nu poate fi numită viață. Dincolo de frici, de prejudecăți, de toate aceste însușiri ale personajului, există bucuria vieții care se mai numește și bucuria lui a fi și atât.

Poate nu întâmplător ne numim ființe, de la a fi și atât.

Mooji te invită să trăiești adevărul, nu să-l înțelegi, el doar îți mătură drumul spre această trăire pe care trebui să o faci tu personal. Dacă încerci să înțelegi adevărul, nu-l vei afla niciodată.

În momentul în care conceptualizezi adevărul, te îndepărtezi de el. Tocmai din acest motiv, adevărul se trăiește. Exact asta face cartea, te invită să-ți trăiești adevărul.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Cărțile nu sunt doar pentru inițiați. Lectura poate fi o plăcere pentru oricine, indiferent ce citește. PRESShub inițiază o rubrică nouă, în care adunăm volumele recomandate de cei care iubesc să citească și care vor să împărtășească descoperirile lor cu ceilalți.

Biblioteca PRESShub conține volume dintre cele mai diverse: de la literatură românească la fantasy internațional, de la eseistica intelectualilor de marcă români la cei mai populari autori străini, de la non-ficțiune la cele mai frumoase cărți despre cum să trăiești intens viața de zi cu zi. Nu contează suportul pe care este scrisă. Suntem deschiși spre toate domeniile. Contează doar să fie o carte bine scrisă.

Oricine poate face o recomandare. Chiar și dumneavoastră.

Dacă v-a plăcut o carte pe care ați citit-o, vă invităm să ne scrieți la redactie@presshub.

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O altă perspectivă despre testele PISA: unii profesori nu le consideră relevante, alții nu vor să comenteze

O altă perspectivă despre testele PISA: unii profesori consultați...

Accident mortal la Galați – microbuz plin cu pasageri, răsturnat

Accident mortal la Galați - microbuz plin cu pasageri,...

Aeronavele pot opera zboruri la Craiova și pe Gerul Bobotezei

Aeroportul Internațional Craiova a fost dotat cu echipamente de...