„Epidemie de fumat” în rândul adolescenților din România

Data:

Peste 50% dintre elevii de liceu au fumat țigări electronice sau produse de tutun încălzit în ultimele 30 de zile, arată datele preliminare ale celui mai recent studiu din România despre fumat, realizat de Institutul de Sănătate Publică, în perioada octombrie-decembrie 2022. Noile produse de tutun, așa cum sunt ele denumite, reprezintă o ”chichiță” a industriei tutunului, care a reușit să ocolească toate reglementările în vigoare și să declanșeze o epidemie de fumat în rândul adolescenților, a explicat pentru G4Media Ramona Brad, președinta inițiativei civice ”2035 fără fumat”.

Deși reprezintă ultima modă în rândul tinerilor, noile produse de tutun sunt încă nereglementate în România. Industria tutunului a profitat de un vid legislativ și a impus pe piață aceste produse ocolind toate restricțiile în vigoare.

Citește și: Medicii din Cluj au prelevat rinichii unui bărbat în moarte cerebrală. Alți pacienți urmează să fie salvați prin transplant

Cu excepția reclamelor la TV, noile produse din tutun se pot promova agresiv prin publicitate stradală, online sau prin campanii promoționale. Se pot livra prin curier – ocolind limita de vârstă și se pot fuma în spații închise. În plus, noile produse de tutun sunt promovate ca o alternativă sănătoasă la țigările tradiționale, deși mai multe studii demonstrează că nu sunt deloc lipsite de riscuri.

Continuare în G4Media!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: pexels.com)

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se întoarce la DNA Oradea

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se...

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone...

Cultura anihilării: comunismul și „anularea“ elitelor | Aktual24

Cultura anihilării: comunismul și „anularea“ elitelor. „Cancel culture“, aceasta...