Nou parc industrial în Bihor: Parcul de Specializare Inteligentă Ștei | Bihoreanul

Data:

Nou parc industrial în Bihor. Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a semnat contractul pentru realizarea Parcului de Specializare Inteligentă Ștei, care va putea găzdui 25 de investitori. 

Conform unui comunicat trimis tot marți de CJ Bihor, valoarea contractului este de 17,9 milioane de lei, fără TVA, iar termenul de execuție este de 6 luni. Cu TVA inclus, investiția depășește 21,3 milioane de lei.

„Parcul industrial Ștei va fi o ancoră economică pentru revigorarea zonei. Așa cum s-a întâmplat în Oradea, rețeaua de parcuri industriale din județ va aduce locurile de muncă mai aproape de oameni.

În paralel cu lucrările la acest nou parc industrial în Bihor, vom demara procedura de concesionare a celor 25 de parcele. Firmele vor avea la dispoziție 4,4 milioane de euro, granturi europene”, a precizat Ilie Bolojan, potrivit comunicatului CJ.

Nou parc industrial în Bihor. Are acces direct la Drumul Național 75

Bolojan se referă la faptul că proiectul european cuprinde și fonduri pre-rezervate pentru viitoarele firme care se vor stabili acolo, acestea trebuind să îndeplinească unele condiții cu privire la tehnologiile folosite.

În ceea ce privește amenajarea propriu-zisă a parcului industrial, lucrările vor presupune realizarea accesului, asigurarea rețelei de străzi interioare, asigurarea alimentării cu apă, montare post de transformare, asigurarea cu energie electrică de joasă tensiune a parcelelor, realizarea iluminatului public etc. 

Citește și: Încă un bărbat reținut pentru trafic de droguri, după un flagrant la festivalul desfășurat la Mamaia VIDEO

Proiectul a fost demarat de Primăria Ștei, care a realizat studiul de fezabilitate. Amplasamentul a fost preluat de Consiliul Județean Bihor pentru a continua investiția.

Terenul are o suprafață de 13,6 hectare, iar cele 25 de parcele au suprafețe cuprinse între 1.800 și 9.000 mp. Parcul de Specializare Inteligentă Ștei are acces direct la Drumul Național 75.

Finanțarea pentru amenajarea parcului este asigurată prin Programul Operațional Regional 2021-2027 (40%) și din bugetul Consiliului Județean Bihor (60%). 

Articolul integral, în Bihoreanul!

Foto: ebihoreanul.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Au început lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Cluj | Monitorul de Cluj

Lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Cluj au început...

Locul 1 pe lista consilierilor locali PNL, trimisă în judecată | Reporter de Iași

Locul 1 pe lista consilierilor locali PNL, o femeie...

O companie din Ucraina investește 37 milioane de euro la Oradea | Bihoreanul

O companie din Ucraina investește 37 milioane de euro...

Investiție de interes public, pierdută din cauza birocrației | Ziarul de Iași

Primăria Iași a ratat o investiție de interes public,...