Ce este centrul integrat de colectare separată cu aport voluntar | Ziarul de Iași

Data:

Ce este centrul integrat de colectare separată cu aport voluntar care s-ar putea înființa la Iași, pe terenul fostului Combinat de Utilaj Greu Fortus și care se va întinde pe o suprafață de 2,6 hectare.

Deşeuri care nu pot fi colectate în pubele individuale

Până la finalul acestui an, Primăria Iași ar trebui să pună la dispoziția populației un centru integrat de colectare separată cu aport voluntar (CAV), unde ieșenii vor putea duce deşeuri reciclabile şi bio-deşeuri care nu pot fi colectate în pubele individuale.

Potrivit proiectului întocmit de autoritățile locale, centrul integrat de colectare separată cu aport voluntar – CAV-ul ieșean va fi amplasat pe locul fostului Combinat de Utilaj Greu Fortus și se va întinde pe o suprafață de 2,6 hectare.

În memoriul de prezentare a proiectului realizat de municipalitatea ieșeană se arată că cetățenii municipiului vor putea aduce din inițiativă personală la acest centru de colectare următoarele tipuri de deșeuri:

  • ambalaje provenite de la vopseluri, dezinfectanţi, tuburi de spray etc.;
  • materiale textile precum pături, haine, cârpe etc.;
  • materiale plastice precum capace de WC, găleţi etc.;
  • electrice/electronice/electrocasnice, baterii uzate, saltele, mobilier, metal, sticlă şi ceramică, inclusiv obiecte sanitare, cauciuc, inclusiv anvelope uzate, deşeuri vegetale din curţi şi grădini, deşeuri din construcţii şi desființări”.

Citește și Prosumatorul de energie termică, un concept nou, ce ar putea schimba termoficarea în România | Interviu cu Sergei Faschevsky, Norsk Energi

Ruine, construcții din cărămidă și fundații din beton

În momentul de față, terenul este acoperit de vegetație spontană deasă formată din arbori, arbuști și ierburi perene.

La suprafaţa terenului apar fundațiile din beton ale unei foste hale de producţie demolată și în partea de S-V, pe o suprafaţă de aproximativ 3000 mp, ruine de construcții din beton și cărămidă și fundații masive de beton în care au fost montate utilaje de gabarit mare”.

Citește și România nu va ajunge la 41% surse regenerabile, cum dorește Comisia Europeană, spune un director din Ministerul Energiei

Așa e descris amplasamentul viitorului centru integrat de colectare separată cu aport voluntar (CAV) ieșean în documentul Primăriei, iar descrierea e ilustrată cu această fotografie.

Continuarea în Ziarul de Iași


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Au început lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Cluj | Monitorul de Cluj

Lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Cluj au început...

Locul 1 pe lista consilierilor locali PNL, trimisă în judecată | Reporter de Iași

Locul 1 pe lista consilierilor locali PNL, o femeie...

O companie din Ucraina investește 37 milioane de euro la Oradea | Bihoreanul

O companie din Ucraina investește 37 milioane de euro...

Investiție de interes public, pierdută din cauza birocrației | Ziarul de Iași

Primăria Iași a ratat o investiție de interes public,...