Contracte de publicitate de 1,2 milioane de lei pentru a lăuda realizările primăriței Olguța Vasilescu

Data:

Contracte de publicitate de 1,2 milioane de lei a plătit Primăria Craiova în ultimii doi ani unei firme de publicitate pentru a promova realizările instituției.

Societatea semnează mai departe, contracte cu televiziuni și site-uri, pentru articole sau emisiuni de promovare, contra unui comision. Firma a fost aleasă în urma unei proceduri simplificate, fără licitație.

Potrivit SEAP, platforma oficială a achizițiilor publice, municipiul Craiova, condus de Lia Olguța Vasilescu, anunța în septembrie anul trecut o procedură de selecție pentru „servicii de publicitate prin intermediul presei naționale și locale de televiziune, a publicațiilor online naționale și locale și a posturilor de radio locale”.

Pe 5 septembrie, contractual în valoare de 654.017 de lei a fost oferit unei firme din București.

Cea mai mare parte a banilor s-a dus către televiziuni. „Servicii de difuzare publireportaj video, pentru 5 publireportaje tv diferite (aferent unui număr de 5 subiecte diferite) la 3 (trei) posturi naționale de televiziune de știri; b) Servicii de difuzare tv pentru 5 (cinci) publireportaje tv diferite (aferent unui număr de 5 subiecte diferite) la 1 post național de televiziune generalist”, se arată în caietul de sarcini.

Citește și: Sunt prosumator din 2021. Cât am așteptat, ce am primit

Alte înțelegeri

Pe 14 septembrie 2023, primăria Craiova mai scoate la bătaie un contract în valoare de 87.500 de lei pentru „servicii de realizare – creație si producție – publireportaje TV pentru anul 2023”.

În iunie 2022, municipiul Craiova, oferea un contract, în valoare de 499.000 de lei pentru „Servicii de publicitate prin intermediul presei de televiziune națională și al publicațiilor naționale online”.

Toate aceste înțelegeri au fost semnate cu firma de publicitate Media Consulta International din București.

Potrivit datelor de la Registrul Comertțului, societatea este controlată de Mihăiță Craiu, fost partener de afaceri cu Dan Voiculescu, în prezent certat cu mogulul media.

Citește și: De ce și-a neglijat România fermierii în favoarea Ucrainei?

Revelion costisitor

La începutul acestui an, Olguța Vasilescu a fost protagonista unui interviu difuzat de Realitatea Plus și realizat de fosta consilieră a lui Liviu Dragnea, Anca Alexandrescu.

Printre altele, în timpul interviului, primarul Craiovei a dezvăluit că s-a lăsat de fumat la cererea fiului ei.   

Olguța Vasilescu nu plătește bani publici doar pentru a se lăuda la televizor. Potrivit datelor din SEAP, organizarea Revelionului din 2022-2023 a costat primăria 509.000 de lei. Pentru acești bani a fost organizat un spectacol artistic din 31 decembrie 2022, orele 20.00 până pe 1 ianuarie 2023, ora 1.15.

„Artiști solicitați:

 • The Motans, 60 minute,
 • Antonia, 55 minute
 • DJ live set — 1 DJ de notorietate națională: Adrian Eftimie – 60 de minute.
 • 1 trupă locală — Magazinul de Muzică, 55 minute,
 • MC de notorietate locală.
 • DJ de notorietate locală
 • II. SERVICII SUPORT PRODUCȚIE: Sceno-tehnică (echipamentele de sunet și lumini)
 • III. SPECTACOL PIROTEHNIC (FOC DE ARTIFICII): 1 ianuarie 2023, orele 00.00
 • Durata prestatiei: minimum 5 minute, intensitate mare.
 • Materiale pirotehnice profesionale clasa 1-4, artificii colorate”, erau cerințele din caietul de sarcini.

Câștigătorul contractului a fost asocierea Stellar Events și Forward Music Agency.

Procedura de selecție a fost una „proprie, aprobată prin Dispoziţia Primarului Municipiului Craiova nr.5887/21.07.2021”.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției.Mai colaborează cu Europa Liberă România.
3 COMENTARII
 1. Păi mi se pare normal să plătești pe cineva care să arate realizările palpabile! Sunt deja mulți dușmani ai Craiovei și Olteniei în general care aruncă cu rahat, duc totul în derizoriu și bineînțeles mint mult!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related