Filorusul Dan Puric, invitat pe bani publici la Filarmonica Pitești. „Se va vorbi doar de cultură”

Data:

Filorusul Dan Puric, invitat pe bani publici, vineri, la o manifestare numită „Conferinţele Filarmonicii Piteşti”. Actorul, controversat pentru declarațiile sale pro Putin și anti-europene, a fost invitat la eveniment de panistul Mădălin Voicu jr, care este moderator.

Tema conferinţei este „Nevoia de cultură înaltă”, se menţionează într-un comunicat de presă al Filarmonicii Piteşti, potrivit Argeșul online.

Poziționările controversate ale lui Dan Puric

„România ar trebui să fie alături de Rusia „dacă credem cu adevărat în creștinism, atunci trebuie să fim uniți împreună. România nu ar trebui să fie împotriva Rusiei, pentru că dacă suntem împotriva Rusiei, distrugem un vecin, o relație cu o țară creștină”, a declarat recent Dan Puric.

„Pot să dau exemplu grădina asta zoologică numită Comitetul European. Derbedeul ală de comisar european care vine să ne învețe ce înseamnă coexistența. Pe noi! Ei, care au vândut sclavi. (…) Vorbesc de o aroganță ideologică cu care vrea să ne schimonosească copiii, adolescenții, țara, mentalul. Trebuie să le răspundem”, este una dintre declarațiile antieuropene ale lui Dan Puric.

Mai mult, în 2010, Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității a stabilit că Dan Puric a fost un colaborator al Securităţii. El a fost recrutat în martie 1976, pe vremea când era elev la Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” din București, „în scopul supravegherii informative a elevilor”. Numele său de cod era „Cristian”.

Citește și O mamă a fost încătușată de polițiști pentru că a vrut să-și ia acasă copiii pentru care are custodie

Directorul Filarmonicii spune că se va vorbi doar despre cultură

Directorul Filarmonicii Pitești, Gabriel Niță, a declarat, pentru PRESShub, că la conferința la care este invitat filorusul Dan Puric se va vorbi doar despre cultură și că va monitoriza din sală evenimentul.

„Eu am fost de acord, din moment ce este prezent, dar am și spus: conferința și toate discuțiile care vor avea loc vor fi despre cultură, nivelul de cultură al României.

Coordonatorul proiectului și moderatorul este domnul Mădălin Voicu Junior, care are o serie de invitați, începând cu Bodo de la Pro Consul, Dan Puric, Paula Seling în luna februarie.

Singura chestie pe care le-am spus-o a fost «Domnule, vorbim doar despre cultură, nu avem treabă cu politica.»

Sunt plătiți din bugetul instituției, onorariul pe care-l oferim noi pentru invitați este de 2.250 de lei, iar în cazul domnului Dan Puric să vedem dacă se va adăuga și drumul (decontarea transportului – n.r.), nu este vreo sumă mare sau vreun secret de stat. Eu voi fi în sală, se va vorbi doar despre cultură”, a declarat, pentru PRESShub, Gabriel Niță, directorul Filarmonicii Pitești.

Citește și: Războiul se apropie. Ce face România?

Directorul Filarmonicii, fost cameraman cu doctorat în Educație Fizică și membru PSD

Gabriel Niţă a făcut o facultate de Jurnalism şi are un doctorat în Educaţie Fizică şi Sport. Publicația Argeșul Online a scris că Niţă are 29 de ani şi a fost angajat la Filarmonică chiar de fostul manager Jean Dumitraşcu, pe post de cameraman.

Ulterior, a fost promovat secretar pe probleme de marketing. Este, însă, membru PSD şi mai e şi finul de cununie al unuia dintre cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Argeş, Adrian Bughiu, şi el membru PSD din 2023, după ce mai înainte fusese liberal de tip ALDE, respectiv PRM-ist. Deși Niţă nu are niciun fel de pregătire în ale muzicii, sindicaliştii din Filarmonica l-au dorit director, potrivit Argeșul Online.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.
8 COMENTARII
  1. „…Ei, care au vandut sclavi…”___–___ha, ha ha si iarasi ha! Nu ca nu ar fi un adevara aici, insa (in primul rand) asta a fost istoria INTREGII OMENIRI, insa Romania a fost printre ultimele tari din lume , care -oficial- a abolit sclavia, numai ca -iarasi- aceasta era infasurata in alt cuvant deceptiv/biblic, i se spunea ROBIE(si robi), iar cei mai mari stapani de robi, erau varfurile crestinatatii, biserica (prin manastiri)…Iar despre „credinta in crestinism”, Romania este chiar mai tare ca Rusia, borul conduce tara si -practic- impreuna cu politicul si clientela, sclavagizeaza milioane de romani, cei mai norocosi reusesc „sa fuga de pe plantatie”, tocmai in „iadul capitalist”, unde mancare de calitate si abundenta, caldura iarna* si aerul conditionat(vara), nu lipsesc, cum nici automobilul personal…Altfel, tipul este de inteles ( prin prisma supravietuirii si a „luptei de clasa”) este un oportunist care nu vrea sa ajunga paduche(* GO West(Pet Shop Boys)
    „…(Go West) Life is peaceful there
    (Go West) In the open air
    (Go West) Baby you and me
    (Go West) This is our destiny
    (Go West) Sun in wintertime
    (Go West) We will do just fine
    (Go West) Where the skies are blue
    (Go West, this is what we’re gonna do)…”

  2. Educational: „Go West”, este unul ( din multele) cover-uri muzicale mai reusite decat originalul, piesa a fost lansata ceva 10 ani mai devreme de grupul american Village People( celebri cu „YMCA”), iar alte 2 exemple celebre, „Black Magic Women” covered by Santana , bazat pe BMW al celebrei trupe Anglo-Americane, Fleetwood Mac( si ceva din piesa instrumentala „Gypsy Queen”-nu are legatura cu GQ a lui Chris Norman-Smokie sau cu GQ un hit al iconicei-cult trupe, Uriah Heep) si 2) piesa „Torn”, scrisa si cantata -initial- de o trupa mai deloc cunoscuta, Ednaswap, si -apoi- preluata de australianca Natalie Imbruglia , care a transformat piesa intr-un mare hit…

  3. Noi judecăm pomul după roade și omul după ce FACE .DUPĂ FAPTE NU VORBE IN VÎNT . Domnul DAN PURIC nu are treabă cu Putin. Poveștile propagandei nu au nici o putere .sau se merge pe principiul CALOMNIAZĂ , CALOMNIAZĂ ,CĂ POATE RĂMÎNE CEVA , sau DACĂ NU POȚI CA SĂ URCI,
    MĂCAR SĂ C–I SI SĂ SPURCI .

  4. Noi judecăm pomul după roade și omul după ce FACE .DUPĂ FAPTE NU VORBE IN VÎNT . Domnul DAN PURIC nu are treabă cu Putin. Poveștile propagandei nu au nici o putere .sau se merge pe principiul CALOMNIAZĂ , CALOMNIAZĂ ,CĂ POATE RĂMÎNE CEVA , sau DACĂ NU POȚI CA SĂ URCI,
    MĂCAR SĂ C–I SI SĂ SPURCI .

  5. Noi judecăm pomul după roade și omul după ce FACE .DUPĂ FAPTE NU VORBE IN VÎNT . Domnul DAN PURIC nu are treabă cu Putin. Poveștile propagandei nu au nici o putere .sau se merge pe principiul CALOMNIAZĂ , CALOMNIAZĂ ,CĂ POATE RĂMÎNE CEVA , sau DACĂ NU POȚI CA SĂ URCI,
    MĂCAR SĂ C–I SI SĂ SPURCI .
    Cică are duplicat ?!!

  6. Cenzura bolșevică a fost o rușine. Nu o perpetua tu, tovarășe autor de articol! E o țară liberă. Cu psd-istii știm cum e, ai dreptate. Vin alegerile. Să ne spui ce au votat românii pro-europeni !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Leonard Zăicescu despre antisemitismul din România: Antisemiții continuă să rămână pedepsiți

Leonard Zăicescu a obținut la Curtea Europeană a Drepturilor Omului...

10 burse pentru jurnaliștii locali, pentru combaterea dezinformării

10 burse pentru jurnaliștii locali sunt oferite de GlobalFocus...

De ce este important Parlamentul European – dezbatere la Iași cu candidații din Moldova

De ce este important Parlamentul European - dezbatere la...

Ce efecte negative poate avea creșterea PIB-ului. Unde este minciuna

Ce efecte negative poate avea creșterea PIB-ului. Specialiștii avertizează...