Corupția, o problemă majoră în România. Raport OCDE

Data:

88% din companiile din România consideră corupția o problemă, potrivit raportului Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, care reunește cele mai bogate state și care a deschis oficial negocierile de aderare pentru România.

Organizația arată că în ciuda progreselor din ultimele două decenii, corupția e percepută ca o problemă majoră, cu mult peste media celorlalte state membre. Astfel, 88% din companiile din România consideră corupția o problemă, iar 83% din ele arată că e răspândită pe scară largă corupția în achizițiile publice, transmite G4Media.

Încrederea în instituții este scăzută, iar corupția rămâne o problemă majoră în România, unde modificarea legilor justiției și presiunile asupra DNA au slăbit lupta împotriva corupţiei, arată Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) într-un raport publicat vineri, citat de Hotnews.ro. DNA ar trebui să aibă resursele necesare, competența autorizată și independența de a face investigații, notează OCDE.

Citește articolul integral pe Rfi.ro

Citește și: DNA a trimis în judecată un angajat din Ministerul Dezvoltării, acuzat că ar fi luat șpagă o mașină de lux de 58.000 de euro pentru un proiect din PNDL

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Iohannis a pus cruce combaterii evaziunii fiscale

Iohannis a pus cruce combaterii evaziunii fiscale, promulgând legea...

Cât a costat deplasarea Alinei Gorghiu în Brazilia

Cât a costat deplasarea Alinei Gorghiu în Brazilia. Ministrul...