Cu un liceu, două școli generale și o grădiniță, comuna Stâlpeni nu a fost selectată pentru microbuze școlare

Data:

Consiliul Județean Argeș a anunțat vineri semnarea contractelor cu 25 de comune din județ, pentru dotarea cu microbuze școlare prin PNRR.

Deși comuna Stâlpeni era eligibilă, cu 70 de puncte, pentru a primi microbuze de transport școlar prin PNRR, după cum se poate observa, nu se află printre UAT-urile selectate de consiliul județean, instituție unde activează doi reprezentanți ai localității: un consilier local, Nae Eugen, din partea PNL, și vicepreședintele Marius Nicolaescu, din partea PSD, fiul fostei directoare a Grădiniței cu Program Prelungit Stâlpeni.

Deși în comună funcționează un liceu cu ciclul liceal, gimnazial și primar și o grădiniță cu program prelungit, ambele în satul Stâlpeni și două școli gimnaziale, în satele Rădești și Livezeni, iată că pentru copii acestor instituții școlare nu s-a găsit niciodată până acum vreo finanțare pentru transport școlar propriu.

Citește și: Holocaustul din România în benzi desenate. Povești de viață ale evreilor și romilor din Botoșani

Semn că pentru Stâlpeni, o educație de calitate și accesul facil la instruire școlară nu reprezintă o prioritate.

Alegerea câștigătorilor a fost un proces netransparent, dar mai constat, în urma declarației de mai sus și faptul că s-a introdus suplimentar, față de ghidul solicitantului, criteriul asigurării de la bugetul local, a costurilor cu salariile șoferilor și cu cheltuielile de mentenanță.

Criteriu la care nu știm cum a fost punctată comuna Stâlpeni, după ce costurile de funcționare ale primăriei s-au mărit semnificativ din aprilie 2023, în urma majorării salariale cu 10% pentru toți angajații, mai puțin pentru administratorul public, care a primit 13% în plus.

Posibil ca acesta să fi fost motivul pentru care comuna nu beneficiază de microbuzele din PNRR, dar se impun două mari întrebări. Prima este „de ce alte primării, cum este cea din Lerești care are deja 2 microbuze școlare în dotare, mai primesc altele, în condițiile în care la Stâlpeni nu este niciunul, iar unul din criterii era inexistența acestor microbuze?

Apoi, „să fi decis cumva primarul comunei că este mai ieftin să plătească în continuare un contract cu o firmă de transport de la Mioveni, decât să angajeze doi șoferi proprii, care să conducă microbuzele școlii”?

Continuarea în Gazeta-stalpeni.ro


Citește și: Prigojin se răzgândește brusc și pune capăt rebeliunii militare din Rusia

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: CJ Argeș / Facebook – Arhivă)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un drum alternativă la Valea Oltului va fi asfaltat în întregime | Argeșul Online

Un drum alternativă la Valea Oltului va fi asfaltat...

Autobuz cu hidrogen testat pe străzile Clujului | Monitorul de Cluj

Autobuz cu hidrogen testat pe străzile Clujului. Primarul municipiului...