Într-un proces de luare de mită, victima a fost condamnată înaintea celei care a primit mita

Data:

Cercetată pentru dare de mită, o femeie din Valea Seacă a încheiat un acord cu procurorii. Ca urmare, a fost trimisă în judecată înaintea celei care i-a luat banii şi a fost deja condamnată, pe când procesul principal abia s-a urnit.

Funcţionară în cadrul Registraturii primăriei Paşcani, Monica Oneaţă a fost reţinută în iunie anul trecut, fiind acuzată de trafic de influenţă în formă continuată. Ea a fost acuzată de procurorii DNA că în perioada 2010-2021 ar fi primit în total aproape 28.000 euro de la 8 persoane, pentru a le rezolva diverse solicitări, fie de angajare în cadrul primăriei, fie de obţinere a unor autorizaţii de construire sau alte acte de urbanism. Oneaţă a fost trimisă în judecată în noiembrie anul trecut, dosarul aflându-se pe rolul Tribunalului.

Citește și Primarul Galațiului și city managerul pleacă în California – cât costă deplasarea din bani publici

Pe parcursul cercetărilor privind-o pe Oneaţă, procurorii au ajuns şi la cazul Elenei Băiceanu, o cunoştinţă a acesteia. Conform rechizitoriului, Oneaţă ştia că femeia şi soţul său se aflau în căutarea unui loc de muncă.

În cursul anului 2019, i-a promis că se interesează, iar la scurt timp a anunţat-o că îi poate asigura un loc de muncă în primăria Paşcani, iar soţului, un post în cadrul Poliţiei Locale. Urmau să fie angajaţi fără concurs sau în urma unui test formal. Pentru „ungerea osiilor” însă, cei doi trebuiau să dea câte 2.000 de euro.

Băiceanu a acceptat. A mers împreună cu soţul la Oneaţă acasă şi i-a dat banii. Discuţiile desfăşurate în bucătărie au fost înregistrate discret de bărbat, care voia să aibă o dovadă a promisiunii făcute în cazul în care ar fi fost necesară ulterior.

Continuarea, în Ziarul de Iași.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei alunecări de teren

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei...

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, la Moscova | Bihoreanul

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, fiind...

Un nou lot din Autostrada Unirii, pregătit pentru licitație | Ziarul de Iași

Documentația lotului Leghin/Tg. Neamț-Pipirig, parte din A8, Autostrada Unirii,...