VIDEO Tir cu ajutoare de la UE, descărcat cu cârca, la Focșani, pentru că Primăria nu are un motostivuitor

Data:

Primăria Focșani nu are nici acum un motostivuitor în dotare, motiv pentru care descărcarea ajutoarelor alimentare de la Uniunea Europeană se face cu cârca, de către muncitori.

Situația a fost semnalată de unul dintre viceprimarii Focșaniului, Alexandra Tătaru: „Primăria Focșani are în subordine două structuri care poartă în titulatură denumirea de „servicii publice”, dar atunci când ai nevoie să rezolvi o situație în folosul unității administrative, care ține de eficiență în muncă, constați cât de în urmă suntem cu foarte multe lucruri.

Am cerut azi ajutorul acestor servicii, pentru a ne pune la dispoziție un motostivuitor, în scopul descărcării tirului plin de pachete cu produse alimentare de la Uniunea Europeană, alimente care urmează să fie distribuite persoanelor defavorizate din municipiul nostru.

Răspunsul a fost că Focșani încă nu dispune de un astfel de utilaj, extrem de util. Recomand, din nou, șefilor unităților pomenite să nu mai dea din umeri și să prindă în planul lor de investiții și un motostivuitor.

YouTube video

Revenind, tirul cu alimente a fost descărcat ”cu cârca”, de către câțiva muncitori disponibilizați câteva ore bune pentru a ajuta la transportarea pachetelor cu alimente în depozit și le mulțumesc pentru efortul lor. Ba mai mult, din acest motiv tot câteva ore a fost blocată și circulația auto în zona Mitropolit Varlaam.

Citește și Fostă șefă din Primăria Focșani, condamnată pentru corupție, reangajată la societatea de termoficare

Astfel, mi-am adus aminte că, în urmă cu opt luni, când a ajuns la Focșani automatul de deșeuri reciclabile PETrică, ne-am confruntat exact cu aceeași situație de a nu avea cu ce descărca echipamentul (care zace și acum în depozit), când problema a fost rezolvată de o firmă privată, după intervenția unui coleg consilier local.

De fapt, ce e mai important e că am primit astăzi 832 de pachete alimentare, în cadrul Programului POAD, din totalul de 1.011 pachete alocate municipiului Focșani, urmând ca distribuirea lor către persoanele defavorizate să se facă din data de 8 mai”, a precizat viceprimarul.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Dezvoltare prin ştiinţă şi tehnologie | Bihoreanul

Dezvoltare prin ştiinţă şi tehnologie, acesta este obiectivul urmărit...

Cine sunt cei 9 candidați la Primăria Iași. 3 au fost deja respinși | Ziarul de Iași

Cine sunt cei 9 candidați la Primăria Iași. Trei...

Condamnare simbolică în dosarul șpăgii de la UMF Iași | Ziarul de Iași

Condamnare simbolică în dosarul șpăgii de la UMF Iași,...