Cum justifică Victor Ponta, noul consilier al premierului, apropierea de Beijing

Data:

Numirea fostului premier Victor Ponta în funcția de consilier onorific al premierului Marcel Ciolacu va fi discutată la vârful PNL, care se teme că mutarea pune în pericol parteneriatul României cu SUA, din cauza apropierii de Beijing a lui Ponta.

Mutarea nu prea este însă pe placul liberalilor – parteneri de guvernământ ai PSD – care vor dezbate subiectul într-o ședință a Biroului Politic Național.

Cel mai virulent împotriva lui Victor Ponta, care după ce a plecat din PSD și-a înființat propriul partid, PRO România, este deputatul liberal Pavel Popescu.

„Este un afront adus partenerului nostru strategic, Statele Unite ale Americii, să îl numești într-o asemenea poziție pe Victor Ponta”, spune Pavel Popescu pentru Europa Liberă. Acesta îl numește pe Victor Ponta „omul Partidului Comunist Chinez”.

Citește și: „Poate să-mi răspundă cineva din poliție?”. Ce spune tatăl fetei ucise la 2 Mai. Cum l-a lăsat Poliția să scape pe tânărul care a provocat tragedia de la 2 Mai

Liberalul argumentează că, pe când era premier, Victor Ponta a semnat, ca premier, zece memorandumuri de înțelegere cu Republica Populară Chineză, inclusiv cel secret cu Huawei, și a promis sprijin pentru participarea companiei chineze la structuri critice, de securitate.

„China este a doua putere economică a lumii, iar România trebuie să aibă mereu o poziție coordonată cu Uniunea Europeană”, a spus Ponta pentru Europa Liberă.

Articolol integral, în Europa Liberă!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
1 COMENTARIU
  1. Italia și Grecia (cel puțin) fac proiecte enorme cu China. Noi nu avem… aprobare!!! Dacă nu era Ponta prim ministru, ne plecau toți medicii și probabil ne tratam pe la vecini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Armata obligatorie? Un fost ofițer se împotrivește categoric. De ce? | Aktual24

Armata obligatorie. Hari Bucur Marcu, ofițer în rezervă și...

Ziua Mondială a Libertății Presei. Despre jurnaliștii corecți și despre propagandiști

Ziua Mondială a Libertății Presei este sărbătorită în fiecare...

PNL Piatra-Neamț acuză PSD că a împărţit produse alimentare

PNL Piatra-Neamț acuză PSD că a împărţit în mai...

Acuzații de mită electorală în campania pentru Primăria Ploiești

Acuzații de mită electorală. Mihai Polițeanu, candidat independent la...