Dacă ar apărea o urgență financiară care ar necesita 2.000 de euro, 90% dintre români ar trebui să se împrumute

Data:

spot_img

Dacă ar apărea o urgență financiară care ar necesita 2.000 de euro, 90% dintre români ar trebui să se împrumute, reiese din raportul „Condițiile de viață ale populației din România”, publicat anual de Institutul de Statistică.

Ediția din acest an arată cât de mult a crescut numărul familiilor care se descurcă mult mai greu cu banii decât în urmă cu un an.

INS dă cifrele în procente din totalul familiilor, dar pentru a vedea câte sunt ca număr, trebuie mai întâi să afli numărul lor total și apoi să faci niște calcule matematice simple.

Ideea e că dacă le-ar apărea o urgență financiară (îmbolnăvire, deces) care ar presupune alocarea a peste 2000 de euro, peste 90% dintre români ar trebui să facă un împrumut pentru a o putea acoperi.

Citește și: Refuzul steriletului. De ce nu mai vor ginecologii să-l monteze femeilor fără copii

Situația nu diferă prea mult între persoanele fizice și micii antreprenori. „Știu cum este să trebuiască să jonglezi cu creditorii pentru a ți se permite să mai întârzii o lună cu plățile pentru că nici tu la rândul tău nu ți-ai încasat banii. Știu cum este să stai cu 1200 de lei în cont în timp ce aștept să intre banii facturați clienților. Și știu cum este să te consumi nopțile de întrebarea de unde dai salarii dacă nu ți-au intrat banii. Mai știu și cum este să fii nevoit să împrumuți bani de la rude sau prieteni pentru reparațiile urgente la mașină pentru că ai de făcut drumuri la clienți pe care nu-ți poți permite să-i pierzi! ”, spune Andrei Popescu, antreprenor.

O sursă de jenă

În plus, mai adaugă el, deschid zilnic cu teamă cutia poștală, pentru că mi s-a mai întâmplat ca Fiscul să-i recalculeze unele datorii deja plătite, dar până să le demonstrez asta, mă pot trezi cu conturile blocate.

Pentru multe familii de români, a te lupta cu banii (cu lipsa lor mai exact) este o sursă de jenă, iar a păstra tăcerea pe această temă este singura formă de a păstra aparențele.

Așa că nu se discută despre greutățile financiare, nici măcar cu cei mai apropiați prieteni – până când realizezi că ceea ce ți se întâmplă ție se întâmplă și altor milioane de români. Or, Statistica asta încearcă să ne spună în lucrarea publicată vineri.

Continuarea, în Hotnews.ro!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related