AKTUAL24: Nume importante, implicate în activități subversive ale serviciilor rusești în România

Data:

Activități subversive ale serviciilor speciale rusești sunt prezentate într-un raport elaborat de Centrul pentru Reforma Apărării și agenția de presă Guildhall. Documentul scoate în evidență mai multe nume grele din România.

După mai mult de un an și jumătate de la invazia pe scară largă a Rusiei, sprijinul pentru acordarea de asistență Ucrainei în rândul cetățenilor UE rămâne destul de ridicat.

Astfel, datele proiectului internațional Eurobarometru arată că 64% dintre europeni susțin acordarea de asistență militară și economică Ucrainei, iar 88% dintre respondenți susțîn acordarea de ajutor umanitar.

În același timp, în aproape fiecare țară a Uniunii Europene, există forțe politice și reprezentanți ai societății civile care solicită în mod constant oprirea acestei asistente.

Astfel de acțiuni, care sunt similare cu agenda oficială a guvernului rus, poartă semnele unor măsuri speciale de influență din partea serviciilor speciale rusești și, prin urmare, merită o atenție specială, se arată în raport, citat de Guildhall.

Citește și: Refuzul steriletului. De ce nu mai vor ginecologii să-l monteze femeilor fără copii

Politicieni români care apar în acest raport

Un adversar activ al acordării de asistență militară Ucrainei în România este partidul parlamentar de extremă dreapta AUR (Alianța pentru Unirea României), care s-a format inițial pe așa-numită mișcare „unionistă” (mișcarea pentru reunificarea Republicii Moldova cu România) și care are o lungă istorie de legături cu Federația Rusă.

De exemplu, în 2016, fondatorul partidului, omul de afaceri român Marius Dorin Lulea, a primit un contract pe patru ani pentru restaurarea singurei clădiri din România care se află în proprietatea oficială a guvernului rus, Misiunea Comercială Rusă (fosta clădire NKVD), și a investit banii în mișcarea „unionistă” menționată anterior.

Călin Georgescu, care a fost propus de partid președintelui României pentru funcția de prim-ministru, a organizat vizite în România ale cunoscutului ideolog Alexander Dugin, unde acesta din urmă a construit o rețea de „prieteni ai Rusiei”. Iar ideologul partidului este un fost colaborator al Sputnik-ului rusesc, Ovidiu Hurduzeu.

Încă de la începutul războiului, liderul partidului, George Simion, cunoscut pentru participarea la evenimente alături de organizația radicală Nouă Dreapta, partenerul oficial al Uniunii Tineretului Eurasiatic a lui Alexander Dugin, printre altele, s-a pronunțat împotriva furnizării de arme Ucrainei, numind această asistență „intrarea României în război”.

Continuarea, în Aktual24!


Foto: Facebook Dan Voiculescu

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
4 COMENTARII
  1. Aiurea, se caută „acari ai lui păun”, care sa strămute atenția publicului de la mizeriile politice care distrug Romania ca țară și pe români ca popor. Manipularea si distragerea atenției este o tehnica mai veche chiar si decât „demos si crates- ul ” grec iar mahalagioaica democrație românească, este o clonă rebut, jalnic de … jalnică ca si cei care o promovează, niște scursuri umane.

  2. Sunteti prosti facuti gramada. Peste 80% dintre romani sunt impotriva ajutorarii Ucrainei. Scopul vostru este sa dati in AUR, care sunt niste zurbagii fara program politic. Dar voi sunteti idioti pentru ca spuneti ceva in titlu si afisati poza lui Voiculescu, teologul. Ce sa cred ca el este cu rusii? Cine dracului v-a invatat gazetarie. Siktir!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Mesajul lui Florin Piersic: „Sunt viu” și asta datoria minunaților doctori care mă îngrijesc

Mesajul lui Florin Piersic, din spital, după o perioadă...

10.500 de fapte contravenționale, constatate în doar 24 de ore

10.500 de fapte contravenționale, constatate în doar 24 de...

Efectele țigărilor electronice asupra sănătății | Ziarul de Iași

Efectele țigărilor electronice asupra sănătății. Conform Institutului Național de...