De ce este mai bine să bem apă minerală în loc de apă plată pe caniculă

Data:

spot_img

De ce este mai bine să bem apă minerală în loc de apă plată pe caniculă? Hidratarea este o prioritate în această perioadă, când temperaturile sunt cele mai ridicate din an. Este foarte cald, umiditatea este crescută și transpirăm foarte tare, iar atunci, nevoia de a ne hidrata este foarte mare și, în consecință, ne este sete foarte des. Ce este însă cel mai bine să bem în această perioadă, pentru a ne hidrata cât mai bine?

Răspunsul nu este neapărat apă plată, ci – poate surprinzător pentru unii dintre noi – apă minerală, acidulată natural. De ce, ne explică Lygia Alexandrescu, consultant în nutriție sportivă, educație alimentară și comunicare nutrițională.

În momentul în care simțim că ne este sete, organismul este deja deshidratat în proporție de 2%, explică nutriționista Lygia Alexandrescu, pentru HotNews.ro: „La această valoare și în această stare de deshidratare de 2%, deja masa musculară suferă – fluxul sanguin, fluxul nervos nu mai funcționează la cote maxime din cauză că nu există suficientă apă, iar în apă se întâmplă toate procesele biochimice.”

Citește și Începând din octombrie, fabrica de zahăr din Luduş va produce din nou

Vi s-a întâmplat vreodată, vara, când este foarte cald, să beți apă plată și parcă să resimțiți în continuare senzația de sete? Vara, când este foarte cald, este recomandat să bem apa minerală acidulată natural.

„În niciun caz nu intră în discuție sifonul, care este o apă îmbuteliată, îmbunătățită cu dioxid de carbon, care nu are niciun fel de proprietăți minerale”, subliniază Lygia Alexandrescu.

De ce este mai bine să bem apă minerală în loc de apă plată? „Atunci când transpirăm, transpirăm apă și săruri minerale. A ne hidrata în această poerioadă cu apă fără minerale înseamnă o folosire excesivă a sistemului renal – adică noi bem apă, însă nu se reține nicio cantitate din această și se elimină renal, folosindu-se în exces rinichii, pentru că ei trebuie să elimine această apă.

În momentul în care consumăm o apă cu un reziduu sec, atunci o parte dintre minerale și o parte din apă sunt reținute în organism, iar celulele își păstrează ceea ce numim echilibru intracelular cu extracelular – homeostazia”, spune nutriționistul. (Hotnews)

Foto: Dm Stock Production / Dreamstime.com

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Lider de sindicat al polițiștilor, cercetat disciplinar în procedură secretă

Sindicatul Polițiștilor din România „Diamantul” face apel la solidaritatea...

Ministrul Rafila a schimbat-o pe dr. Betrice Mahler de la institutul Marius Nasta cu un fost deputat PSD

Deputatul USR Emanuel Ungureanu arată că ministrul Sănătății, Alexandru...

Tirania “seen” – ului

Ai primit mesaj pe Whatsapp? Nu ai scăpare! Ce...