De ce nu a crescut festivalul Afterhills din Iași la fel ca Untold? Ce spun organizatorii

Data:

De ce nu a crescut festivalul Afterhills din Iași la fel ca Untold? Ce spun organizatorii. În cele patru zile de concerte, Untold a adunat peste 420.000 de persoane, din peste 100 de ţări. Ieşenii, rămaşi fără AfterHills, festivalul care la un moment dat ar fi putut concura cu Untold, au luat şi ei calea Ardealului.

„Între 5-10% dintre spectatorii de la Untold au fost din Iaşi, iar cam 30% din Bucureşti”, apreciază ieşeanul Ovidiu Biber, unul dintre organizatorii festivalului AfterHills Iaşi. De ce nu a crescut Afterhills la fel ca Untold? I-am rugat pe doi dintre organizatorii “defunctului” festival ieşean să-şi spună părerea.

„Cea mai mare problemă a fost infrastructura, faptul că a trebuit să facem acest festival în locaţii nu foarte comode. Apoi, poate e şi o cultură diferită a moldovenilor faţă de evenimentele de genul ăsta, comparativ cu clujenii. În plus, dacă nu era pandemia, poate că mai încercam ceva. Nici nu am primit sprijin din partea autorităţilor. Cu artiştii nu e o problemă să vină la Iaşi sau în altă parte, ei sunt profesionişti, atât timp cât sunt plătiţi vin şi cântă. Dar cheltuielile logistice erau imense, depăşeau jumătate din bugetul festivalului. Şi când dai pe logistică, mai tai din banii artiştilor. La Dobrovăţ nu era electricitate şi nici apă. O locaţie mai potrivită ar fi fost Stadionul din Copou, dar ne-a fost refuzată acea locaţie. Am făcut la Carrefour Era şi apoi ne-am mutat la Dobrovăţ. E complicat să faci un festival dacă nu ai predictibilitate în ce priveşte locaţia.”, a explicat Bogdan Gheorghiu, cel care în 2020 deţinea 54% din acţiunile firmei care a organizat Festivalul AfterHills, AfterHills SRL, denumită în aprilie 2020, Biberland Victory SRL.

Continuarea în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Ce înseamnă pentru România intrarea în OECD. Și când se va întâmpla

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Oradea: dezvoltare economico-socială prin ştiinţă şi tehnologie | Bihoreanul

Oradea: dezvoltare economico-socială prin ştiinţă şi tehnologie, acesta este...

Cine sunt cei nouă candidați la Primăria Iași. Trei au fost respinși | Ziarul de Iași

Cine sunt cei nouă candidați la Primăria Iași. Trei...

Condamnare simbolică în dosarul de șpagă de la UMF Iași | Ziarul de Iași

Condamnare simbolică în dosarul de șpagă de la UMF...