Clanul Căluianu terorizează cea mai mare piață din Iași, iar polițiștii îi tratează cu duhul blândeții

Data:

Clanul Căluianu terorizează cea mai mare piață din Iași, iar polițiștii îi tratează cu duhul blândeții. O rețea de traficanți de țigări terorizează Piața Nicolina. Toți micii proprietari de afaceri și piețarii s-au săturat de agresiuni, scandaluri și amenințări.

Oamenii spun că, de câțiva ani, Secția V de Poliție nu reușește să-i oprească pe traficanți. De cealaltă parte, polițiștii spun însă că au aplicat măsurile legale în vigoare și invocă zeci de doare penale făcute între 2017 și 2022.

Evident este însă că membrii clanului scapă de fiecare dată neatinși, în vreme de oamenii obișnuiți au viețile date de peste cap, pentru că autoritățile sunt incapabile să-i protejeze.

Piața Nicolina a devenit teritoriul oficial al unui grup format în jurul a patru frați: Mariana Ciolac, Florentina Chirilă, Simona Mihalciuc, Marcel Căluianu. Alături de ei stă fiul Simonei Mihalciuc, Darius – forța brută a grupului, omul trimis la înaintare când este vorba de agresiuni.

Rețeaua vinde de toate, de la artificii și petarde – când este sezonul – la struguri pe o tarabă din piață. Dar activitatea principală și cea mai bănoasă este traficul de țigări.

Aproape și-au oficializat comerțul în ochii tuturor: în grădina bătătorită a unui cămin de lângă Piața Nicolina au așezat o masă cu scaune și stau de dimineața până seara. Vânzătorii care lucrează pentru ei se mișcă stânga-dreapta în zona mesei, iar ei își strigă marfa stând pe scaun.

Continuarea în Reporteris.ro

Citește și: Ce înseamnă pentru România intrarea în OECD. Și când se va întâmpla

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Reporteris.ro)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related