De ce România are cele mai multe mame minore din Uniunea Europeană

Data:

spot_img

Aproape 700 de adolescente mai tinere de 15 ani au devenit mame în 2021. Cifra este în ușoară scădere față de perioada de dinainte de pandemie, însă tot plasează România în topul clasamentului la nivel european. Specialiștii vorbesc de un cumul de cauze.

„La vârsta de 14 ani, am născut primul copil. M-am bucurat, dar mi s-a părut greu la început: trezitul noaptea în continuu, alăptarea. Nu eram obișnuită, dar a trebuit să mă descurc. Al doilea copil, l-am născut la 15 ani”, a mărturisit una dintre mamele minore care au participat la un sondaj Salvați Copiii.

Aproape jumătate din gravidele sau mamele minore care au participat la studiul Salvați Copiii, realizat pe 260 de persoane, au vârsta de 16 ani sau mai puțin. Vârsta medie la nivelul întregului eșantion este de 16,2 ani, potrivit „Analizei privind situația mamelor și gravidelor din zonele rurale defavorizate”.

Datele de la Salvați Copiii sunt confirmate de datele de la Institutul Național de Statistică. Acestea arată că, în 2021, 687 de fete cu vârsta sub 15 ani au devenit mame. În 21% din aceste cazuri, vârsta tatălui este între 20 și 44 de ani.

Citește articolul integral pe Romania.europalibera.org

Citește și: Ce greșeli a făcut Germania care au favorizat agresiunea rusească asupra Ucrainei

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Pixabay.com)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related