Rețea de trafic de persoane cu copii și femei din Ucraina, care opera și în România. Copiii munceau 12 ore pe zi și primeau puțină mâncare

Data:

Peste 80 de ucrainieni, femei și copii, au fost salvați dintr-o rețea de trafic de persoane unde urmau să fie exploați prin muncă sau chiar sexual. O femeie și fiica ei de 17 ani au fost recrutate prin sistemul “loverboy” și urmau să fie exploatate sexual. Alte 82 de persoane, femei și copii, urmau să fie exploatate prin muncă.

Reţeaua a fost devoalată cu ajutorul Centrului European pentru Educaţie şi Cercetare Juridică – ECLER, care colaborează cu Interpol.

Un anunț de angajare pe rețelele de socializare a atras atenția unui membru ECLER. Potrivit anunțului, locul de muncă avea program de 12 ore pe zi, șase zile pe săptămână, lucru interzis în Uniunea Europeană. În colaborare cu Interpol, s-a infiltrat o persoană sub acoperire printre refugiați, pentru a afla cât mai multe informații. Erau căutate doar femei cu copii peste 12 ani, care puteau să  muncească. Copiii puteau să locuiască cu mamele lor și erau duși într-o hală foarte mare, la împachetat haine. Munceau 12 ore pe zi, inclusiv în weekend, și primeau foarte puțină mâncare.

Persoanele traficate erau aduse în România doar ca țară de tranzit, pentru o noapte, după care erau duse în alte țări din UE.

România, ca și alte țări din UE, nu raportează traficul, autoritățile clasând faptele de trafic la alte infracțiuni.

Citește articolul integral pe Reporter24.info

Citește și: Clotilde Armand, acuzată de ANI de conflict de interese şi incompatibilitate. Agenția a sesizat procurorii


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Reporter 24
Reporter 24http://reporter24.info
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene în valoare de peste 36.000 de euro, site-ul Reporter24.info a devenit unul dintre cele mai importante din Oltenia. Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, dar şi Mehedinţi, Teleorman şi Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related