DESPRE NOI

PRESShub, rețea inovatoare și independentă de presă creată de Freedom House România, este o platformă de exprimare liberă a ziariștilor din presa centrală și locală care aleg să se pună în serviciul public, promovând excelența în jurnalism.

În același timp, PRESShub își propune să devină un centru de resurse pentru jurnaliști, un instrument care să contribuie la profesionalizarea comunității jurnalistice.

A coagulat inițial 20 de publicații, crescând la 40 de publicații independente locale și naționale în 2022. PRESShub este, astăzi, cea mai răspândită rețea de presă, acoperind peste 70% din teritoriul României.

Atenția PRESShub este îndreptată în special spre protecția drepturilor omului, în proiecte precum „Stop AT, The Human Trafficking Awareness Campaign” sau „Jurnaliştii împotriva crimei organizate”, anticorupție și bună guvernare, așa că am dedicat o întreagă categorie pe site numită Justiție, avem și o secțiune dedicată jurnalismului de investigație.

De asemenea, suntem preocupați de protecția democrației și suntem interesați să luptăm împotriva știrilor false, a propagandei și a manipulării prin intermediul mass-media și al rețelelor sociale. De-a lungul anilor, am avut proiecte precum „Fact not fake”, „The Lie Detector” sau „No Hate”.

PRESShub a dedicat o secțiune pentru românii din străinătate (Diaspora) și pentru a reconecta cu cei care au reușit în alte țări (proiectul „Connecto”).

Totodată, PRESShub își propune să devină un centru de resurse pentru ziariști, un instrument care să contribuie la profesionalizarea breslei.

O facem în mod concret prin proiecte precum Industrii „grele”, ziariști profesioniști – în care specializăm ziariști și scriem despre problemele industriilor care generează multe știri negative, cum ar fi alcoolul, în campania Partea goală a paharului).

Echipa PRESShub este formată din jurnaliști cu experiență, nume cunoscute în presa românească.

40 de publicații independente locale și naționale fac parte din rețeaua PRESShub.

Susține PRESShub. Donează (detalii aici).