Detalii explozive din ancheta Tesloianu: stimulatoarele, prelevate de la cadavre chiar la „Sf. Spiridon”

Data:

Judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul București a precizat, în motivarea arestării preventive pentru 30 de zile a medicului Dan Tesloianu, că arestarea preventivă „se impune în mod evident (…) cu necesitate”. În documentul consultat de „Ziarul de Iași” apar noi detalii din anchetă, o posibilă filieră pentru dispozitivele reimplantate și confirmarea că procurorii au dovezi că dispozitivele au fost recoltate inclusiv de la cadavrele din Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași.

Judecătorul spune și de ce a fost demontată apărarea medicului ieșean: varianta că a încercat să salveze vieți nu corespunde cu realitatea. Iar realitatea este că procurorii caută să lege morțile intempestive ale unor pacienți care au primit astfel de dispozitive de faptul că acestea nu au funcționat corespunzător sau au generat infecții letale.

Citește și: Curs de Guvernare: Economia subterană a României și-a reluat creșterea în 2022. A ajuns la 29% din PIB

Filmat de procurori în cabinetul de consultații

Judecătorul spune că probatoriul administrat de către procurori pentru reținerea 30 de zile a medicului Dan Tesloianu nu este suficient de bine întemeiat în cazul acuzației de luare de mită. Instanța menționează că persoana care ar fi dat mită nu a fost audiată de procurori, că inculpatul nu a dorit să comenteze cazul, și că este și o eroare de redactare: se vorbește despre o bancnotă „portocalie” de 100 de lei, când acestea sunt albastre.

Continuarea, în Ziarul de Iași!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: Captură BZI)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Primarul din Botoșani rămâne sub control judiciar | Monitorul de Botoșani

Cosmin Andrei, primarul din Botoșani, rămâne sub control judiciar....

S-a deschis fabrica de filtre din Balș. Investiție germană de 8 milioane de euro | Reporter 24

S-a deschis fabrica de filtre din Balș, județul Olt....

Licitația pentru un lot al Autostrăzii Transilvania, deblocată după trei ani de tergiversări | Monitorul de Cluj

Licitația pentru un lot al Autostrăzii Transilvania, segmentul dintre...