Dezastru ecologic: mii de tone de deșeuri au fost excavate din Lacurile Plumbuita și Colentina din Sectorul 2

Data:

Acțiunea Primăriei Sectorului 2 de igienizarea a Lacurilor Plumbuita și Colentina a scos la iveală un adevărat dezastru ecologic ținut sub obroc ani buni de autorități. Munți de deșeuri au fost excavați de pe malurile celor două lacuri și au fost depozitați în apropierea acestora pentru a fi cărați la groapa de gunoi. (FOTO)Pe malul râului Colentina spre exemplu, în capătul străzii Sublocotent Făgărășanu, există un munte de deșeuri înalt de peste șase metri care se întinde pe o distanță de câteva sute de metri. Primăria spune că acolo sunt 4.200 de tone care au fost excavate numai în ultimele două săptămâni. Până în prezent, mașinile ADP-ului au reușit să care la gropa de gunoi doar 800 de tone.

Mai grav este că din aceeași zonă, Primarul Sectorul 2 Radu Mihaiu spune că ar mai fi de excavat cel puțin 10.000 de tone de gunoaie.„În 30 de ani, foarte mulți oameni au dus gunoiul și l-au aruncat în râu, în apă, și asta ne-a infectat viața noastră, a animalelor, a biodiversității din București. Am văzut berze care aveau cuibul în gunoi. Am văzut lișițe care aveau cuibul în gunoi. Toate lucrurile astea duc la o viața mult mai proastă pentru noi, pentru bucureșteni, pentru că nu putem beneficia de această perlă, de această salbă de lacuri. Asta din cauza mizeriei de acolo.”, a declarat  pentru TVR primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu.În amonte de râul Colentina, se află Lacul Plumbuita. De aici, angajații primăriei ar fi scos alte 3.000 de tone de gunoaie dintre care peste 330, doar de pe insulă.

Articolul complet, pe G4 MEDIA

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Autobuzele din Cluj-Napoca, dotate cu suporți pentru biciclete

Clujenii pot utiliza, începând de miercuri, suporții de biciclete...

Nouă cetăţeni români şi membri de familie au fost evacuaţi din Fâşia Gaza

Nouă cetăţeni români şi membri de familie au fost...

A început deszăpezirea Transfăgărăşanului. Drumul va fi deschis mai repede în acest an | VIDEO

A început deszăpezirea Transfăgărăşanului, drum care este posibil să...