Dezbatere despre viitorul spital regional de urgență din Craiova, o investiție de 750 de milioane de euro

Data:

Universitatea de Medicină și Farmacie Craiova a găzduit, miercuri, o dezbatere organizată de RFI România având ca temă viitorul spital regional de urgență care va fi construit la Craiova.

Aceste discuții au urmărit oportunitățile și provocările pe care le presupune proiectul, care va veni în întâmpinarea așteptărilor comunității.

Așa cum autoritățile au tot anunțat, este vorba despre o investiție de 750 de milioane de euro.

Citește și: Laura Ștefan: Ucraina vrea să arate că merită încrederea europenilor. Proceduri transparente, din buncăr, pentru prevenirea corupției

Această nouă instituție nu presupune desființarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova, deși, spune Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, acesta din urmă ar trebui să fie demolat.

„Nu este bine poate să o spun public, dar din punctul meu de vedere, acel spital ar trebui să fie demolat. Ne dorim o infrastructură nouă. Craiova este primul oraș din România care a construit primul spital nou. Este vorba despre Spitalul Filantropia, cu patru corpuri. Așteptăm ca pe pâinea caldă acest spital regional de urgență. Este o investiție foarte mare. Pornise de la o investiție în valoare de 200 de milioane de euro, în anul 2015, și s-a ajuns la 750 de milioane de euro”, a spus Vasilescu.

Continuarea, în Oltenialive.ro

Proiectul Spitalului regional de urgență din Craiova prevede o capacitate de 807 paturi și 19 săli de operație.

Spitalul va fi construit în municipiul Craiova, pe str. Teilor, suprafață totală a terenului fiind de peste 246.000 de metri pătrați.

Servicii estimate pentru primul an de operaționalizare: internare continuă: aprox. 55.000 cazuri/an; urgențe: aprox. 100.000 cazuri/an; servicii ambulatorii: aprox. 240.000 cazuri/an; cheltuieli de operaționalizare estimate în primul an: aprox. 115 milioane de euro.

Durata de implementare a proiectului este de 104 luni: perioada 1 mai 2018 – 31 decembrie 2026.

Citește și: Comasarea alegerilor nu este justificată. Ce probleme are ordonanța prin care se mută data alegerilor
Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: UMF Craiova)

spot_imgspot_img
Oltenia Live
Oltenia Live
Oltenia Live este echipa care și-a propus să vă aducă, zilnic, știrile care contează. Publicație exclusive online, Oltenia Live acoperă cele mai importante domenii de interes, de la administrație, social, cultură sau economie, la sănătate - însemnând sfaturi medicale și interviuri cu medici și reprezentanți ai asociațiilor de pacienți. În proiectele derulate de noi am inclus și pacienții, mai exact poveștile celor care sunt un exemplu atât pentru cei care se confruntă cu o problemă asemănătoare lor, cât și pentru cei din comunitate, de ce nu?! Reușim să acoperim județele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinți și Vâlcea. Dacă nouă ne scapă ceva, dați-ne un mesaj și verificăm știrea propusă de voi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related