Digitalizarea tarabelor nu a prins la Galați – nu se poate plăti cu cardul

Data:

Lansată cu surle și trâmbițe acum patru ani, posibilitatea plății cu cardul la tarabele din Piața Centrală din Galați a… murit aproape imediat ce s-a născut.

Pe hârtie, Galațiul încă se află printre orașele unde plata fără numerar este posibilă la unele tarabe. În practică, însă, niciun producător agricol care vine în Piața Centrală nu mai are POS, toți preferând plata cu bani gheață. Pe de altă parte, producătorii interesați vor avea în curând posibilitatea de a-și amplasa coduri QR pe tarabele la care își vând produsele, un mod de a-și demonstra credibilitatea în fața cumpărătorilor.

În septembrie 2019, Galațiul devenea unul dintre puținele orașe din România în care unii comercianți din piețe acceptau plata cu cardul a produselor vândute. Aceștia se dotaseră cu aparate POS, grație unui parteneriat dezvoltat de Mastercard şi Asociația Administratorilor de Piețe din România (AAPR), împreună cu Patria Bank. Proiectul fusese implementat în șapte piețe din Sibiu, Iași, Galați și Sectorul 1 al Capitalei. Inițiativa în sine era una lăudabilă, ea aducând, pe lângă rapiditatea și diversificarea metodelor de plată în ton cu vremurile, și o transparență (corect fiscalizată) a veniturilor încasate.

Citește și Președintele Ungariei, Katalin Novák, a fost întâmpinată cu proteste și huiduită la Carei

Galațiul încă figurează pe lista cu piețele digitalizate, dar realitatea este acum alta.

Tarabele cu terminale POS, de la puține la și mai puține

Dotarea vânzătorilor din piețe cu aparate POS nu a fost o măsură obligatorie, ci s-a aplicat numai la cei care și-au dorit acest lucru. Iar Piața Centrală a fost singura piață din Galați unde a fost posibil acest lucru, scrie Viața Liberă.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related