DIICOT Brăila a redeschis un dosar penal pentru trafic de persoane, închis în 2019. Vizat este interlopul Iulian Hrehorec, arestat preventiv într-un alt dosar DIICOT

Data:

DIICOT Brăila a redeschis, în urmă cu doar câteva zile, potrivit informațiilor obținute în exclusivitate de DEBRAILA.ro, un dosar penal pentru trafic de persoane, care fusese închis, prin clasare, la mijlocul anului 2019.

Cel vizat este Iulian Hrehorec (foto), un interlop aflat deja în arest preventiv, într-un dosar al antimafiei brăilene, tot pentru trafic de persoane și proxenetism, însă sub umbrela unui grup organizat.

Procurorii antimafia au obținut inclusiv aprobarea instanței pentru redeschiderea urmăririi penale, așa cum cere legislația în domeniu, după ce mai multe tinere au fost audiate, „rezultând elemente de limitare a libertăţii fizice şi psihice, în scopul exploatării sexuale a martorelor de către numitul Hrehorec Iulian”.

Citește și: Memoriu pentru salvarea de vieți – Defibrilatoare în locurile publice din Oradea

Surse judiciare au explicat pentru DEBRAILA.ro faptul că, în 2019, DIICOT Brăila a dispus clasarea în dosar, procurorul apreciind, la acel moment, că persoanele care au practicat prostituția nu au fost victime ale infracțiunii de trafic de persoane.

Practic, tinerele ar fi practicat prostituția de bunăvoie, având libertate de alegere, de mișcare și de comunicare, concluziona procurorul de caz în urmă cu mai puțin de cinci ani.

Se pare că situația s-a schimbat radical, iar procurorul, ca și judecătorul, a concluzionat faptul că „a dispărut împrejurarea care a impus clasarea anterior”.

Articolul integral în DEBRAILA.ro!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: debraila.ro)

spot_imgspot_img
De Brăila
De Brăila
Înființat în 2016, site-ul de știri debrăila.ro are, pe Facebook, peste 69.000 de urmăritori. Publicația online este cunoscută pentru numeroasele subiecte preluate de presa centrală, care vizează, în mod special, politica, administrația, crima organizată și justiția.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cât a costat deplasarea în Brazilia a Alinei Gorghiu

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a făcut publice costurile vizitele...

Florin Piersic a fost operat. Starea actorului este stabilă

Actorul Florin Piersic a fost operat joi la Spitalul...

Peste 30 de percheziţii într-un dosar de trafic de droguri. Suma spălată de grupul infracţional, 2,1 milioane de euro

Percheziţii într-un dosar de trafic de droguri. Poliţiştii Brigăzii...