Toți elevii de clasa a XI-a vor studia „Istoria Evreilor. Holocaustul”

Data:

Toți elevii de clasa a XI-a vor studia disciplina „Istoria Evreilor. Holocaustul”, din anul școlar 2023-2024. Noul curriculum propune elevilor nu doar cunoașterea istoriei evreilor și a momentelor tragice petrecute la jumătatea secolului trecut, ci și dezvoltarea unor valori umaniste și ale toleranței, respectiv atitudini specifice cetățeniei democratice care trebuie formate și consolidate pe parcursul anilor de liceu.

„Este important să onorăm memoria victimelor Holocaustului și să ne asigurăm că ce s-a întâmplat în istoria mondială recentă nu va fi uitat.

În acest sens, am semnat astăzi Ordinul privind programa aferentă disciplinei „Istoria Evreilor. Holocaustul” pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a. Este esențial ca elevii să cunoască această perioadă tragică din istorie. Prin urmare, începând din anul școlar 2023-2024, această disciplină devine obligatorie, în conformitate cu prevederile Legii 276/2021”, a precizat, miercuri, pe Facebook, ministrul Educației, Ligia Deca.

Elevii vor avea ocazia să cunoască istoriei evreilor și a momentelor tragice petrecute la jumătatea secolului trecut, însă disciplina oferă mai mult de atât.

Citește și: Sarajevo după 25 de ani de la război. Trăiește. Și asta este vestea cea mai bună

„Programa cuprinde conținut care va ajuta elevii să înțeleagă mai bine originea și cultura evreilor, provocările contemporane (antisemitism, xenofobie, genocid și amenințările la adresa normelor și a valorilor democratice) și memoria Holocaustului în secolul al XXI-lea.

Le mulțumesc tuturor organizațiilor de profil pentru sprijinul lor în elaborarea acestei programe necesare pentru învățământul liceal!

Totodată, le mulțumesc pentru contribuție Administrației Prezidențiale, Ministerului Afacerilor Externe al României, Secretariatului de Stat pentru Culte, Ambasadei României în Israel, Ambasadei Israelului în România, Academiei Române, Federației Comunităților Evreiești din România, Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, Centrului Yad Vashem – Israel Muzeul Memorial al Holocaustului (SUA), Memorialul Shoah (Republica Franceză) și American Jewish Committee”, a adăugat ministrul.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(SURSA FOTO: inshr-ew.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ministrul rus de Externe: „Regimul de la Chișinău vrea să anexeze Moldova la România”

Ministrul rus de Externe: „Regimul de la Chișinău vrea...

Cum va “lovi” inteligenţa artificială în angajaţii din Educaţie, Administraţie, Agricultură

Cum va “lovi” inteligenţa artificială în angajaţii din Educaţie,...

Doi focșăneni au descoperit o adevărată comoară cu detectorul de metale – 150 de monede vechi

Doi focșăneni au descoperit o adevărată comoară cu detectorul...