Directorii companiei de apă a CJ Iași și-au dublat veniturile în ultimii doi ani: iau toți între 6.000 și 8.000 de euro net/lună

Data:

Membrii conducerii Apavital SA, compania de apă a Consiliului Județean, câștigă din ce în ce mai mult, proporțional cu majorarea tarifului pe metru cub de apă sau canalizare.

Iașul are cel mai scump serviciu din acest domeniu din țară, astfel că și managerii companiei și-au stabilit cele mai mari câștiguri. Până și șefii unor multinaționale de top și-ar tăia cardurile în bucăți la vederea declarațiilor de avere de la Apavital SA din ultimii ani. Mihail Doruș, directorul general, are un spor la salariu de 100.000 de lei între 2020 (primul an de directorat) și 2022. A ajuns acum la venituri din salariu de aproape 100.000 de euro/an. „Nu sunt venituri spectaculoase, sunt venituri proporționale cu munca și cu răspunderea”, spune Mihail Doruș.

Și veniturile membrilor CA s-au dublat din 2018 în 2022. Detaliu important: în 2018, prețul unui mc de apă cu canalizare era de 7,13 lei (fără TVA). În 2023 este de 14,25 lei (fără TVA).

Continuarea în Reporteris.ro

Citește și: 10 șefi la 38 de angajați. Fondul Român de Contragarantare sau cum să iei salariu fără să faci nimic

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Reporteris.ro)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Arhiepiscopul Tomisului trimis în judecată de DNA

Arhiepiscopul Tomisului trimis în judecată de DNA, pentru săvârşirea...

Războiul de Independență al României reconstituit de elevi | Știri Craiova

Războiul de Independență al României reconstituit de elevi, în...