Doar 6% din români au încredere în politicieni. Pompierii, cei mai credibili

Data:

Doar 6% dintre români mai au încredere în politicieni, arată un sondaj IRES, realizat luna aceasta. La polul opus, românii consideră că cea mai de încredere profesie este cea de pompier, urmată de specialist în IT.

91% dintre cei chestionați consideră că cea mai de încredere meserie este cea de pompier. Pe locul al doilea în topul încredere se află specialiștii în IT (77%), apoi inginerii (69%), asistenții medicali (66%) și ofițerii de armată (66%).

Preoții, medicii și profesorii se află pe aceeași treaptă a încrederii, în viziunea celor care au răspuns la întrebarea IRES „Câtă încredere aveți în următoarele profesii și ocupații, cu 59%.

Pe ultimele locuri se află avocații (48%), judecătorii (47%), jurnaliștii (44%) și polițiștii (41%).

Apoi încrederea se prăbuștete până la 6%, politicienii. 93% dintre români nu au încredere în politicieni.

Sondajul a fost realizat în perioada 7 – 12 decembrie 2022, pe un eșantion de 1.615 de persoane și este reprezentativ pentru populația adultă, neinstituționalizată din România. Are o eroare maximă tolerată de ± 2,5%. Datele au fost culese prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing).

Citește și: O marcă românească de pizza, virală la nivel mondial, după reținerea lui Andrew Tate

Guvernatorul Băncii Naționale, în continuare cel mai de încredere

Mugur Isărescu rămâne personalitatea în care au românii cea mai mare încredere (35%), potrivit sondajului IRES, în ciuda dezvăluirilor privind colaborarea sa cu Securitatea, cu numele de cod „Manole”.

Pe locurile doi, la egalitate, se numără președintele României, Klaus Iohannis, și președintele PSD, Marcel Ciolacu (21%)

Pe ultimul loc, printre cei sondați, se numără premierul Nicolae Ciucă, cu doar 19% încredere.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Frumoasa poveste a unui IT-ist ieşean reîntors acasă din SUA. A plecat după un bornout cumplit

Frumoasa poveste a unui IT-ist ieşean reîntors acasă din SUA. Amatori sau profesionişti, ieşenii pasionaţi de tehnologie au acum la dispoziţie o platformă dedicată lor: People of Tech. Nu faceţi însă greşeala de a crede că această comunitate îşi propune să vorbească doar despre tehnologie.

Aktual24 | Culisele Tratatului de la Trianon și slăbiciunile României Mari

Culisele Tratatului de la Trianon și slăbiciunile României Mari....

Ce au căutat românii pe Internet în 2023

Ce au căutat românii pe Internet în 2023. Conaționalii care au navigat pe Internet anul acesta au realizat căutări variate de cuvinte cheie, de la vreme la tehnologie avansată. Conform unei analize detaliate efectuate de agenția SEO TargetWeb, topul căutărilor pe Internet în România a evidențiat preferințe și tendințe interesante.