Doi foști magistrați și un comisar șef de poliție s-au înscris în PSD

Data:

Doi foști magistrați și un fost șef al poliției din Beiuș, județul Bihor, toți tineri pensionari speciali, s-au înscris în organizația locală a PSD. Este vorba de Gligor Sabău, fost procuror șef de Beiuș apoi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, de Ancuța Gavrilă – fosta președintă a judecătoriei Beiuș și de Remus Indrei, fost șef al poliției municipiului Beiuș.

Gligor a plecat din magistratură, prin pensionare, pe 25 martie 2022, după 25 de ani de activitate ca procuror. În decembrie același an se înscria în PSD și devenea președinte al organizației Beiuș. A fost anchetat de DNA, arestat două luni în 2015 și achitat de Înalta Curte de Casație și Justiție în 2020, când s-a întors în magistratură.

Politician la 5 luni după pensionare

Ancuța Florina Gavrilă s-a pensionat în octombrie 2022 din postul de președinte delegat al Judecătoriei Beiuș.

În primăvara anului 2022, Ministerul Finanțelor Publice a decis să declanșeze executarea silită a milionarilor Viorel și Ioan Micula și a firmelor pe care aceștia le coordonează pentru a recupera de la ei 250 milioane de euro. Banii au fost virați în conturile fraților Micula de Guvernul României, în baza unei hotărâri arbitrale privind ajutorul de stat. Ulterior, Curtea de Justiție a Uniunii Europene a dispus recuperarea banilor de la frații Micula.

Procesul de executare silită a fost judecat de Ancuța Gavrilă care a suspendat procedura executării silite. Apoi s-a pensionat după ce ultimii 10 ani a fost delegată de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) ca șefă a instanței.

Cinci luni mai târziu, s-a înscris în PSD.

Judecat și achitat alături de șeful Poliției

Comisarul de poliție Remus Indrei a fost trimis în judecată în ianuarie 2017 de procurorii DNA, fiind acuzat de luare de mită. S-a pensionat cu un an mai devreme, în timpul urmăririi penale.

În 2019, ICCJ i-a achitat pe toți cei trimiși în judecată, inclusiv pe Liviu Popa, ajuns între timp șef al Poliției Române.

Anunțul înscrierii în PSD a fostei judecătoare Gavrilă și a chestorului Indrei a fost făcut chiar de președintele organizației Beiuș, pe pagina de Facebook. „Biroul organizaţiei PSD Beiuş s-a întrunit, miercuri, pentru a vota primirea a 27 de noi membri, oameni respectaţi în domeniile în care activează au activat.

Dr. Sorin Ianceu, chirurg în cadrul Spitalului municipal Beiuş, Ioana Boţa, medic stomatolog, Adina Trana, asistenta medicală, Daniel Florin Ban, directorul unei cunoscute companii private, Ancuţa Gavrilă, până recent magistrat şi preşedintă a Judecătoriei Beiuş, Viorica Cmeciu, profesor, Remus Indrei, fostul şef al Poliţiei municipiului, Vasile Cmeciu şi Vasile Petcu, ofiţeri MApN, Dorina Bolha, broker de asigurări, sunt doar o parte dintre cei care au ales să ni se alăture în PSD Beiuş”, arată fostul procuror devenit politician Gligor Sabău.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se întoarce la DNA Oradea

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se...

Sistemul judiciar a cunoscut un regres inacceptabil, susține Asociaţia Forumul Judecătorilor din România

Sistemul judiciar a cunoscut un regres inacceptabil, arată Asociaţia...