Donație cu conotație istorică făcută de cehi pentru Ucraina. 1.968 de coroane (80 de dolari) în memoria invaziei rusești din 1968

Data:

Cetățenii cehi au trimis exact 1.968 de coroane (80 de dolari) Ucrainei pentru a o ajuta să se apere împotriva Rusiei și pentru a comemora invazia din 1968 a Cehoslovaciei de către trupele sovietice, a anunțat duminică ambasada ucraineană, potrivit G4Media.ro.

Cehii au folosit un cod special de plată pentru a dona 1.968 de coroane (80 de dolari) într-un cont deja existent, înființat de ambasada Ucrainei în Republica Cehă pentru a colecta fonduri.

„Chiar și în weekend, zeci și zeci de plăți în valoare de 1.968 de coroane sosesc în contul nostru, vă mulțumim foarte mult, prieteni cehi!”, a declarat ambasada pe Twitter.

La 21 august 1968, armatele Uniunii Sovietice și ale aliaților săi au trecut granițele în Cehoslovacia, un alt membru al blocului estic, pentru a zdrobi o mișcare de reformă începută la începutul acelui an, cunoscută sub numele de „Primăvara de la Praga”.

Trupele au ucis zeci de civili, iar ocupația care a urmat a împins zeci de mii de oameni în exil. Trupele au plecat în cele din urmă după căderea regimului comunist în 1989.

Citește și: Cine sunt Alexander Dughin și fiica lui. Susținători ai „exterminării” ucrainenilor

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: wikipedia.org)

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania.Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

PSD se grăbește cu modificarea datei pentru alegerea președintelui. Proiectul, în viteză prin Senat

PSD se grăbește cu modificarea datei pentru alegerea președintelui....

S-a ales președintele CJ Vrancea, funcție rămasă vacantă după decesul liberalului Cătălin Toma

S-a ales președintele CJ Vrancea. Ionel Celmare, vicepreședintele Consiliului...

Principalele nevoi ale părinților copiilor ucraineni care s-au refugiat în România

Principalele nevoi ale părinților copiilor ucraineni care s-au refugiat...