Dosarele penale ale președintelui CJ Iași, tergiversate 10 luni | Reporter de Iași

Data:

Dosarele penale ale președintelui CJ Iași sunt tergiversări la două instanțe din Iași și București. Cronologic, prima situație de acest gen s-a înregistrat în Dosarul Tabla, în care acesta este acuzat de luare de mită pe vremea când era ministru al Mediului.

Ajuns la Secția Penală a Înaltei Curți pe 20 iunie 2022, dosarul a trecut prima data prin cele două filtre ale Camerei Preliminare – completuri de judecată care verifică legalitatea urmăririi penale și analizează excepțiile ridicate de apărătorii inculpaților.

Dosarele penale ale președintelui CJ Iași stau în sertar

Prima decizie de la Camera Preliminară, prin care a fost confirmată legalitatea rechizitoriului și respinse toate excepțiile, a fost pronunțată pe data de 6 iunie 2023, în următoarele zile Alexe și ceilalți inculpați depunând contestații.

După această dată, în parcursul spre următoarea fază de Cameră Preliminară s-a produs o lungă perioadă de dispariție.

Citește și: Iohannis a promulgat legea care pune în pericol copii ai căror părinți se află în proces de divorț sau separare

Pe 19 octombrie 2023, REPORTER a trimis Biroului de Presă de la Înalta Curte o solicitare legată de această dispariție, răspunsul din 25 octombrie 2023 (foto sus) informând că dosarul în care se vor judeca contestațiile inculpaților fusese înregistrat în scriptele Înaltei Curți excat în aceeași zi de 25 octombrie 2023! Ce coincidență.

Citește și: Orașul din România care se încălzește cu energie geotermală. Proiectul a început din anii 1990

Altă „coincidență”?

A doua situație, care implică Dosarul Școala de Arte, în care Alexe este judecat pentru abuz în serviciu, a avut loc la Curtea de Apel Iași, unde, pe data de 17 octombrie 2023, un complet de judecată a decis definitiv să respingă toate excepțiile ridicate de inculpați, dând mână liberă judecății pe fond.

Această judecată pe fond nu putea începe, însă, decât după motivarea deciziei din 17 octombrie 2023 și predarea dosarului la instanța de unde venise dosarul, Tribunalul Iași.

Continuarea, în Reporteris.ro

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Consiliul Județean Iași / Facebook)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Au început lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Cluj | Monitorul de Cluj

Lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Cluj au început...

Locul 1 pe lista consilierilor locali PNL, trimisă în judecată | Reporter de Iași

Locul 1 pe lista consilierilor locali PNL, o femeie...

O companie din Ucraina investește 37 milioane de euro la Oradea | Bihoreanul

O companie din Ucraina investește 37 milioane de euro...

Investiție de interes public, pierdută din cauza birocrației | Ziarul de Iași

Primăria Iași a ratat o investiție de interes public,...