Drulă (USR): Prefectul Greblă și alte autorități au mințit cu privire la accidentul de la Pasajul Unirii

Data:

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susține că autorităţi locale din Bucureşti „au minţit” atunci când au declarat că autocarul implicat în accidentul de la Pasajul Unirii, soldat cu 21 de răniţi şi un deces, a lovit lanţurile prelimitatorului de înălţime.

„A fost publicată o filmare în care se vede cum autocarul a trecut pe lângă presemnalizatorul cu lanţuri al Pasajului Unirii, pe banda 2 (din 4), ulterior schimbând o bandă în stânga. (…) În acelaşi timp, într-o poză făcută astăzi se vede cum lanţurile de la presemnalizator sunt date peste cap pe lăţimea benzii 3.

Se impun câteva concluzii: prefectul Greblă şi alte oficialităţi care au spus că au fost lovite lanţurile prelimitatorului au minţit, prelimitatorul este incorect amplasat.

Aşa cum spuneam în postarea anterioară, trebuie să nu poţi fizic să îl ocoleşti dacă intri în pasaj (soluţii se găsesc, de la amplasarea mai apropiată de pasaj, la delimitare fizică mai timpurie a sensurilor prin/pe deasupra pasajului)”, a scris Cătălin Drulă, pe Facebook.

YouTube video

Citește și: Serie neagră de la redeschiderea Pasajului Unirii din București: 4 autocare, un tir și o camionetă, blocate

Nici după accident nu s-a schimbat situația

Concluzia președintele USR este că prelimitatorul este incorect amplasat.

„Mai mult, dacă înainte de intersecția Budapesta, un TIR sau autocar este încadrat pe banda 1 (unde e logic să fie, fiind vehicul greu) la trecerea de intersecție NU va lovi lanțurile și dacă e o decizie (greșită) de ultim moment să intre în pasaj se va înfige direct în limitator cum s-a întâmplat ieri.

Lanțurile au mai fost lovite de alte TIR-uri sau autocare după cum se vede în poză și LĂSATE AȘA. Practic, nu există întreținere și repunere în funcțiune a acestui element de siguranță”, arată Cătălin Drulă.

Citește și: VIDEO O persoană a murit și alte 21 sunt rănite după accidentul de la Pasajul Unirii. Un autocar cu turiști a intrat în limitatorul de înălțime

Prin urmare, și dacă trecea pe banda 3, pe sub lanțuri, e foarte posibil ca autocarul să nu le fi lovit pentru că fuseseră deja date peste cap de mai demult.

„Și la ora asta când vorbim (sau cel puțin azi-dimineață), chiar dacă a fost un accident, Primăria Sector 4 n-a catadicsit să trimită o nacelă să readucă pe poziție lanțurile date peste cap ale prelimitatorului”, a avertizat președintele USR.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cât a costat „propaganda” făcută de partide, din bani publici, în primele luni din 2024

Cât a costat „propaganda” făcută de partide numai în...

Tudorache „Diamante” s-a asociat cu Oday Yassin, rudă cu moștenitorul lui Omar Hayssam | Aktual24

Tudorache „Diamante” s-a asociat cu Oday Yassin. Fostul primar...

Liberalul Costel Alexe despre partenerii de alianță: Doar PSD rămâne același partid infect

Liberalul Costel Alexe despre partenerii de alianță: „Oamenii se...

Armata obligatorie? Un fost ofițer se împotrivește categoric. De ce? | Aktual24

Armata obligatorie. Hari Bucur Marcu, ofițer în rezervă și...