Elevii din familiile defavorizate încă nu au primit banii de rechizite și haine promiși de Guvern

Data:

Elevii defavorizați din învățământul de stat preșcolar, primar și gimnazial vor primi și în anul școlar 2022-2023 tichete în valoare de 500 de lei, ca să-și cumpere rechizite și haine. Cererile pentru acordarea stimulentului educațional trebuie depuse la școli până pe 10 septembrie, indiferent dacă au mai primit sau nu ajutorul și pentru anul școlar trecut.

Ministerul anunță că peste 300.000 de elevi vor beneficia de acest ajutor. Din păcate elevii în cauză, deși sunt eligibili, nu au putut beneficia de acest ajutor înainte de începerea școlii cum era normal. Practic părinții au fost nevoiți să se descurce cum pot pentru ca acești copii să meargă la școală.

Sprijinul în valoare de 500 de lei, acordat pentru prima oară în anul școlar 2021-2022, se acordă pe suport electronic, respectiv pe card. Pentru elevii care au deja cardul, încărcarea va începe în această lună, potrivit Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE). Pentru noii beneficiari, cardurile urmează să fie distribuite și încărcate în cursul lunii octombrie. Până în acest moment, au fost identificați elevi eligibili în 10.115 unități de învățământ din țară.

Citește articolul integral pe saptamanaonline.ro

Citește și: Fără corn, lapte și măr la început de an școlar pentru elevii din Dolj

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș este editor al publicației bistrițene Săptămâna online. Ofițer în rezervă, analist de intelligence și jurnalist. Are o experiență bogată în analiza de intelligence, este expert în domeniul securității naționale și vrea să contribuie la dezvoltarea spiritului civic prin lansarea acestui săptămânal și alte proiecte civice interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Dezvoltare prin ştiinţă şi tehnologie | Bihoreanul

Dezvoltare prin ştiinţă şi tehnologie, acesta este obiectivul urmărit...

Cine sunt cei 9 candidați la Primăria Iași. 3 au fost deja respinși | Ziarul de Iași

Cine sunt cei 9 candidați la Primăria Iași. Trei...

Condamnare simbolică în dosarul șpăgii de la UMF Iași | Ziarul de Iași

Condamnare simbolică în dosarul șpăgii de la UMF Iași,...