Emilia Șercan: Ponta a desființat CNATDCU prin ordin de ministru. Acum, CNATDCU e desființat prin lege

Data:

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), structura care analizează plagiatele, ar urma să fie desfiinţată, responsabilitatea fiind transferată către universităţi, potrivit schiţei proiectului de lege privind învăţământul universitar.

Printre cei care au reacționat la desființarea CNATDCU, instituția care trebuia să analizeze presupusul plagiat al premierului Nicolae Ciucă, se numără și jurnalista Emilia Șercan.

„2012. În urmă cu exact zece ani, ca reacție la acuzația de plagiat în teza de doctorat, premierul Victor Ponta desființa CNATDCU cu mâna ministrului-marionetă Liviu Pop. Atunci, CNATDCU a fost desființat printr-un ordin de ministru.

2022. Zece ani mai târziu, ca reacție la acuzația de plagiat în teza de doctorat, premierul Nicolae Ciucă desființează CNATDCU cu mâna ministrului-unealtă Sorin Cîmpeanu. Acum, CNATDCU e desființat prin lege”, a scris, pe Facebook, Emilia Șercan.

„Un fel de a spune că ghilotina înviorează”

Și prof. univ. dr. Cristian Preda a reacționat online.

„Purtătorul de cuvânt al guvernului a explicat azi că, prin desființarea CNATDCU, instituția respectivă e consolidată.

E un fel de a spune că ghilotina înviorează, iar glonțul care nimerește-n inimă te face mai sprinten”, a reacționat pe Facebook, prof. univ. dr. Cristian Preda.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).
1 COMENTARIU
  1. „Cu o floare si o gulie, nu se face primavara”Chiar daca floarea este „Floare de de cactus”, iar gulia nu prea conteaza, individul a fost „mare” in politica trecuta si nu a produs decat spori toxici, asa ca in zadar se arata el „intrasingent” si bla, bla, bla…E.Sercan este o doamna care merita -si este chiar NECESAR- sa fie numita intr-o functie importanta, sefa la SRI sau ministru de interne, asa cum Melania Cincea, ar face un bun tandem cu E.S., intr-unul din cele doua posturi…Numai ca ,claws hohanis si haitele de-l inconjoara, au alte ganduri…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Campanie electorală în Mehedinți

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Primarul...

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din București

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din...

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată. Ce i se reproșează | Revista 22

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată, joi, într-un...