Emilia Șercan: SRI intră în presă pe ușa din față cu ajutorul unui asistent la Facultatea de Jurnalism

Data:

Revoltă în rândul studenților, mediului academic și al societății civile după ce un fost director de resurse umane al SRI a obținut o funcție de asistent universitar la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC) din cadrul Universității București. Este vorba despre Antonio Amuza care nu doar că nu ar avea pregătirea academică necesară pentru a preda cursuri de publicitate sau semiotică, așa cum cere postul, dar a predat la deja la Facultatea de Sociologie și la Jurnalism, a semnat articole în ziare și a fost invitat la televiziuni fără ca funcția sa la SRI să fie cunoscută.

„Persoana desemnată câștigătoare a acestui concurs este un domn care a menționat în CV-ul personal că a lucrat, ba chiar a fost șef timp de 5 ani (2017 – 2022) în Serviciul Român de Informații,” scrie Emilia Șercan, jurnalistă și profesoară la FJSC, pe Facebook.

Referirea la SRI în CV este următoarea: „Serviciul Român de Informații – Șef Departament HR (Planificare Strategică a forței de muncă)”.

Citește și: Un dialog spumos despre schimbările climatice între chatbot-ul Bard şi un cunoscut profesor ieşean de la City University of New York

„Simpla referință la SRI din CV-ul candidatului ar fi trebuit să fie un mare semnal de alarmă pentru multele comitete și comiții de validare prin care a trecut și care nu au avut nicio problemă cu lucrul acesta teribil de problematic pentru o facultate care scoate oameni de comunicare,” consideră Emilia Șercan care continuă:

„Într-o breaslă atât de specială, cum e cea a presei, relațiilor publice și publicității, prezența chiar în facultatea care formează specialiștii în aceste domenii a unui fost (pe bune, fost? Se întreabă Emilia Șercan, n.r.) angajat al SRI este un mare semn de vulnerabilitate, cu atât mai mult cu cât știm bine că SRI nu a negat niciodată faptul că recrutează mai ales ziariști.”

Continuare în RFI Romania!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: Facebook / Emilia Șercan)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se întoarce la DNA Oradea

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se...

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone...

Semnătura lui Stelian Ion apare fraudulos pe lista de susținători ai Dianei Șoșoacă

Semnătura lui Stelian Ion apare fraudulos pe lista de...