Un profesor a demisionat de la Facultatea de Jurnalism după ce a fost angajat un fost șef al SRI

Data:

Un profesor de la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC) a decis să-și dea demisia ca semn de protest, după ce un fost angajat al SRI a primit postul de asistent universitar.

Senatul Universității București (UB) a validat miercuri concursul prin care Antonio Amuza, fost șef al departamentului de Resurse Umane al SRI, devine oficial unul dintre profesorii Facultății de Jurnalism.

Acesta ar urma să predea mai multe cursuri despre publicitate, chiar dacă, potrivit CV-ului, nu are studii în acest domeniu, iar experiența lui este una minimală.

Citește și: Un fost angajat al SRI va preda la Facultatea de Jurnalism. Deși nu are studii în domeniu, spune că postul este sub nivelul lui

„Problema scandalului Amuza, recent consfințit asistent universitar la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, în ciuda unui CV academic irelevant pentru postul pe care îl ocupă acum pentru o perioadă nedeterminată, nu este atât că a ascuns că a fost un șef la SRI, ci că filtre academice de la facultate și de la universitate au închis ochii în fața unei imposturi evidente”, a scris Marian Popescu, pe pagina sa de Facebook.

Acesta a menționat că mobilizarea în cazul acestui domn a fost „supercazonă”.

„Șeful comisiei de la facultate pentru validarea dosarului a fost celebrul deja d. prof. Petcu, venit și el la această facultate de la o altă instituție mai puțin…academică, iar în comisia de concurs a fost chiar… decanul facultății, d. conf. Momoc.

Motivația Universității București că facultatea a decis că omul e ok pentru post e ridicolă: așa sunt scuzate deraieri etice prin faptul că regulamentele au fost respectate, omul a obținut punctajul necesar etc. Cu publicații științifice din domeniul agricol, postul fiind unul cu discipline cu care omul n-are legătură”, a menționat Marian Popescu.

Cadrul universitar a mai afirmat că a decis să nu mai susțină cursuri în cadrul acestei facultăți, în ciuda faptului că la FJSC a avut colegi cu performanțe notabile.

Marian Popescu spune că a ajuns să ia această hotărâre pentru că „mediul e viciat, corupt chiar de la nivelul conducerii. Încă o dată, FJSC își confirmă statutul de facultate…cu probleme, în UB”.

Nici studenții nu-l vor pe Antonio Amuza ca profesor

Nici studenții nu s-au arătat încântați de decizia luată atât de Consiliul FJSC și de Senatul UB de a-l angaja pe Antonio Amuza.

Cei de la Asociația Studenților la Comunicare și-au exprimat, într-o postare pe Facebook, îngrijorarea cu privire la „posibilele efecte negative pe care recenta angajare consemnată de validarea concursului pentru ocuparea postului de asistent universitar la FJSC de către Consiliul Facultății și Senatul UB le poate avea asupra calității învățământului şi, implicit, asupra prestigiului UB şi FJSC”.

Citește și: Studenții de la Facultatea de Jurnalism protestează împotriva angajării unui fost angajat al SRI ca profesor

ASC spune că în calitate de reprezentanți ai studenților își doresc să mențină ridicate standardele acestei facultăți. Aceștia solicită Consiliului Facultăți să reconsidere decizia privind angajarea lui Antonio Amuza ca asistent universitar al FJSC.

Studenții au mai anunțat că luni vor organiza un protest la sediul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării pentru a-și arăta nemulțumirea legată de această hotărâre.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursa foto: FACEBOOK- Marian Popescu

Erată: În știrea inițială, a apărut că alte două cadre universitare de la FJSC, Emilia Șercan și Raluca Radu, și-ar fi dat de asemenea demisia. Informația era eronată. Ne cerem scuze pentru greșeală atât cititorilor, cât și celor două profesoare.

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

CJ Constanța recunoaște că a aprobat evenimentul partidului extremist AUR la Biblioteca Județeană | Info Sud-Est

Consiliul Județean Constanța (CJC) a recunoscut, într-un răspuns pentru...

Creştinii ortodocși sărbătoresc Floriile. Semnificația sărbătorii

Creştinii ortodocși sărbătoresc Floriile sau Duminica Stâlpărilor, care marchează...