Europa Liberă: De ce nu răspund politicienii niciodată pentru plagiat

Data:

Noțiunea de „plagiat” este veche în mediul academic, însă relativ recentă în discursul public din România, potrivit Europa Liberă.

Cazul Victor Ponta, acuzat în 2012 că și-a plagiat lucrarea de doctorat, a deschis o cutie a Pandorei în care se aflau pitite nume ale unor personalități publice importante. Printre acestea, oameni din politică, din justiție sau din sistemul de poliție. Cele mai multe plagiate ale acestora au fost devoalate prin investigații de presă.

Europa Liberă România face și o analiză a cazului Florin Roman, noul ministru al Digitalizării.

Părerea mea este că el nu prea înțelege ce a făcut greșit”, spune, pentru sursa citată, politologul Andrei Țăranu.

Acest lucru este cel puțin la fel de grav precum plagiatul în sine, mai arată profesorul, deoarece vine din partea unei persoane care ocupă o funcție publică și care a ținut să se laude cu masteratul din domeniul digitalizării pentru a-și dovedi expertiza pentru noua sa funcție.

Articolul integral, în europalibera.org!

Citește și Horia-Roman Patapievici a primit Premiul „Petőfi”, la Budapesta. În laudatio s-a menționat că în timpul Revoluţiei din România, scriitorul a fost luat de pe stradă şi arestat (presshub.ro)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ce au căutat românii pe Internet în 2023

Ce au căutat românii pe Internet în 2023. Conaționalii care au navigat pe Internet anul acesta au realizat căutări variate de cuvinte cheie, de la vreme la tehnologie avansată. Conform unei analize detaliate efectuate de agenția SEO TargetWeb, topul căutărilor pe Internet în România a evidențiat preferințe și tendințe interesante.

Escrocherie incredibilă cu maşini scumpe

Escrocherie incredibilă cu maşini scumpe