A8: Liderii asociaţiilor locale pro-autostradă, în poziție de atac

Data:

Potrivit Ziarului de Iași, modul revoltător în care noul guvern PSD-PNL pare se pună problema finanţării proiectelor de infrastructură ale Iaşului şi Moldovei i-a pus în poziţie de atac pe liderii asociaţiilor locale pro-autostradă. Aceştia au organizat ieri o conferinţă de presă comună, după consultările de la Bucureşti din ziua anterioară. Dorin Dobrincu, de la Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei, susţine că e nevoie de „escaladarea discursului public, dar şi în privinţa atitudinii publice”. La rândul lor, liderii Împreună pentru A8 au anunţat ieri că se mută în Ministerul Transporturilor. „Acolo, în biroul ministrului, se discută şi se fac prioritizări. Nu consultări, că acestea sunt de faţadă”, susţine Cătălin Urtoi.

Liderii Mişcării pentru Dezvoltarea Moldovei şi ai Împreună pentru A8 au prezentat ieri un nou set de concluzii după întrevederea membrilor asociaţiilor pro-autostradă şi a politicienilor ieşeni cu vicepremierul Sorin Grindeanu, care este şi ministru al Transporturilor, şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, care este şi preşedintele PSD. „Am arătat public că proiectul A8 are o susţinere foarte largă din partea societăţii civile şi a politicienilor. La aceeaşi masă au stat politicieni din toate partidele care susţin autostrada A8”, a spus Ionel Apostol, preşedintele IptA8.

Articolul integral, în Ziarul de Iași!

Sursa foto: Facebook CNAIR

Horia-Roman Patapievici a primit Premiul „Petőfi”, la Budapesta. În laudatio s-a menționat că în timpul Revoluţiei din România, scriitorul a fost luat de pe stradă şi arestat (presshub.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O tânără din Botoșani a pus bazele unui atelier care produce accesorii unicat

O tânără din Botoșani a pus bazele unui atelier...

Marian Preda a fost reales rector al Universității din București

Marian Preda a fost reales rector al Universității din...

Aktual24 | De la Nistru pân’ la Tisa, tot elevul pică PISA

Cine mai credea încă, după treizeci de ani de...

Sentință halucinantă în dosarul angajării abuzive a activistului liberal Andrei Rîznic

Sentință halucinantă în dosarul în care sunt vizați trei...