Europarlamentarul Vlad Gheorghe cere ca Austria să plătească miliarde de euro compensații financiare pentru blocarea intrării României în Schengen 

Data:

Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe a anunțat că a depus amendamente la rezoluția Parlamentului European care va fi votată în iunie, prin care solicită ca Austria să plătească miliarde de euro compensații financiare pentru blocarea intrării României în spațiul Schengen.

„Cei care țin românii în afara Schengen trebuie să plătească! În iunie vom avea vot în Parlamentul European pentru rezoluția ce susține cauza României și Bulgariei, discriminate clar de votul Austriei și Olandei în Consiliul JAI din decembrie 2022.

Am insistat să avem această poziție oficială a Parlamentului European privind neprimirea țării noastre în Schengen pentru că este intolerabil ca unele state membre să fie «mai egale» decât altele. Trebuie să existe o responsabilitate a exercitării drepturilor în cadrul UE, inclusiv decizia de a vota împotriva României și Bulgariei. De aceea am depus o serie de amendamente prin care solicităm inclusiv compensații financiare celor care ne țin nejustificat la poarte Europei. Am solicitat în cuprinsul acestor amendament ca toate compensațiile financiare să fie calculate din iunie 2011, de când România a fost declarată pregătită conform criteriilor Schengen să adere la spațiul liber de circulație european”, a precizat Vlad Gheorghe într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Citește și Cum se politizează o companie de stat. Un studiu de caz

„Austria vrea să se joace cu drepturile noastre pentru că are Nehammer campanie electorală, îl doare migrația pe Karner sau pur și simplu au avut o zi proastă? Foarte bine, dar în lumea adulților orice decizie are consecințe. Rezoluția pe care o vom vota în plenul Parlamentului European va menționa toate aceste consecințe, ca să ne asigurăm că la următorul vot pentru Schengen TOATE statele membre, inclusiv Austria vor lua decizii respectând Tratatele și implicit drepturile românilor”, a mai spus europarlamentarul.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Reforma pieței energiei electrice din UE. Măsuri de protecție pentru consumatori adoptate de Parlamentul European

Reforma pieței energiei electrice din UE, adoptată de Parlamentul...

7 milioane de euro de la Bruxelles pentru un nou pod peste Dunăre

7 milioane de Euro de la Bruxelles pentru un...

Comisia Europeană a aprobat ajutorul de 126 de milioane de euro pentru porturile din România

Comisia Europeană a aprobat ajutorul de 126 de milioane...

Parlamentul European condamnă atacul Hamas asupra Israel și solicită o pauză umanitară

Parlamentul condamnă în termenii cei mai fermi atacurile teroriste...