Excursie cu barca la Sf. Gheorghe, în Delta Dunării

Data:

Excursie cu barca la Sf. Gheorghe. Măcar o dată în viață, orice român trebuie să viziteze Delta Dunării și să ajungă la Sfântu Gheorghe, brațul cel mai spectaculos al Dunării care dă și numele localității de aici.

Și cum altfel puteți să vă bucurați mai mult de experiența aceasta, dacă nu în excursie cu barca, privind la frumoasele păsări din Delta Dunării și uitând de traficul cotidian? Despre Delta Dunării sigur ați auzit.

Fie la școală când vă scotea la tablă profesoara de geografie și vă punea să indicați pe hartă unde se află locul prin care se varsă Dunărea în Marea Neagră, fie de la vreo rudă care și-a făcut acolo nunta sau vreo vacanță.

Dar sunt nenumărate motive pentru care merită să faceți chiar voi excursii în delta Dunării cu barca iar noi vi le prezentăm aici.

Motive pentru care să mergeți în excursie cu barca în Delta Dunării

Delta Dunării este cel mai tânăr pământ din Europa, aluviunile ce se adună aici crescând suprafața an de an, cu 40 m2. Din cele 300 rezervații naturale globale, Delta Dunării ocupă locul al treilea.

Aici puteți admira făcând excursie cu barca, peste 1800 de specii diferite de copaci și plante, 2400 insecte, 320 specii de păsări și 44 de specii de mamifere, multe dintre acestea fiind specii unice, veritabile monumente ale naturii.

Cea mai extinsă zonă de stufăriș de pe continentul european se află aici, în Delta Dunării și măsoară 1750 km².

Casele din zonă au acoperiș din stuf pe care localnicii le îngrijesc frecvent iar mai nou prin ignifugare, acestea rezistă peste 50 de ani.

Citește și: Cine este Katalin Karikó și visul care a dus la crearea vaccinului anti COVID-19

Vă puteți bucura de o gamă variată de mâncăruri și preparate din pește proaspăt, pregătite tradițional, ca pe vremuri de altădată.

Puteți face excursii în Delta Dunării cu barca pentru a admira nuferii, pelicanii, lebedele. Puteți face fotografii în deltă pe care le veți păstra cu drag și vă vor încânta peste ani.

Răsăritul sau apusul de soare printre nuferi și lebede; plaje pustii

Dacă faceți un mic efort dis-de-dimineață să porniți în excursii în Delta Dunării cu barca printre canale, veți putea admira peisaje de vis văzând soarele răsărind din apă, peste mulțimea de flori și păsări spectaculoase.

Apoi, dacă vremea permite, puteți să vă bucurați de plaje pustii, complet neamenajate, motiv pentru care este recomandat să aveți la dumneavoastră tot ce vă trebuie. Acolo nu sunt magazine, este totul exact așa cum a lăsat natura.

Locul ideal pentru pescuit – responsabil

Cei pasionați de pescuit care doresc să vină aici să își „încerce norocul” au multe șanse de câștig iar peștele este la el acasă, crescut în mediul său natural, având toate calitățile nutritive necesare organismului.

Dar să fiți atenți la perioadele în care pescuitul este interzis înainte de a porni la drum.

Chiar dacă ziua nu a fost prea productivă, nu vă necăjiți.

Restaurantele din zonă vă stau la dispoziție cu pește proaspăt zilnic.

Dacă vreți să evitați expunerea la țânțari, vă recomandăm să mergeți în afara sezonului, adică până la sfârșit de iunie și după sfârșitul lunii august. Angelacalatoreste.ro ne recomandă să vizităm Delta Dunării in perioada mai-iunie pentru o experiență aparte.

Acum aveți suficiente argumente pentru a merge în excursie în Delta Dunării.

O excursie cu barca Sfântu Gheorghe este o vacanță de neuitat și un cadou impresionant pe care îl puteți face cuiva drag.

Nu uitați să aveți la voi un aparat foto serios, cu baterii sau acumulatori zdraveni și carduri de memorie generoase, ca să puteți surprinde toate acele cadre minunate fără teamă că nu aveți suficient curent la aparatul foto sau că nu vă ajunge spațiul de stocare.

Dați mai departe acest articol să afle și prietenii voștri ce lucruri spectaculoase pot fi văzute făcând excursii în Delta Dunării cu barca.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Codul SWIFT: Element Esențial în Tranzacțiile Bancare Internaționale

Codul SWIFT: Element Esențial în Tranzacțiile Bancare Internaționale

Miturile legate de mahmureală. Sfaturile unui medic

Miturile legate de mahmureală, demontate de un medic ieșean....

Sfatul nutriționistului pentru masa de Paște | Ziarul de Iași

Sfatul nutriționistului pentru masa de Paște. Ce reguli trebuie...