„Exodul creierelor” din Rusia va duce la scăderea masivă a PIB-ului țării, care vă ajunge, sub cel al Indoneziei

Data:

Războiul Rusiei împotriva Ucrainei a declanșat un masiv exod de creiere, iar prețul pe care îl vă avea asupra economiei devine tot mai clar. De când Vladimir Putin a lansat invazia în februarie 2022, emigrarea din Rusia a explodat, unele estimări ridicând exodul la 1 milion de persoane.

Acest lucru a contribuit la un deficit record de forță de muncă, 42% dintre companiile industriale rusești nereușind să găsească suficienți muncitori în iulie, față de 35% în aprilie.

Cifrele indică, de asemenea, faptul că practic cei mai inteligenți și mai inovativi rusi au fugit deja din țară.

În timp ce o avalanșă de sancțiuni occidentale i-a stimulat pe mulți să plece din motive economice, alții au fugit pentru a evita serviciul militar.

Lucrătorii cu vârstă sub 35 de ani reprezintă acum mai puțin de 30% din forță de muncă din Rusia – cel mai scăzut nivel înregistrat în ultimii 20 de ani.

Citește și: Șoferul băut și drogat care a ucis o femeie este pensionar special, șef al Biroului de Combatere a Criminalității Organizate București

Și, potrivit unui raport al Institutului francez de relații internaționale, 86% dintre cei care au părăsit Rusia au sub 45 de ani, iar 80% au studii superioare. Cel puțin 100.000 de profesioniști IT au plecat din Rusia în 2022, a estimat anul trecut un oficial de la Kremlin.

În plus, datele sugerează, de asemenea, că rușii care au fugit au fost semnificativ mai bogați, deoarece aproape 11,5% din economiile personale care se aflau în băncile rusești la sfârșitul anului 2021, în valoare de aproximativ 4.000 de miliarde de ruble (41,5 miliarde de dolari), au fost transferate în străinătate în 2022.

O populație în scădere de profesioniști calificați este de rău augur pentru economia rusă. Atunci când muncitorii cu înalta calificare pleacă, oportunitățile economice pleacă odată cu ei, ceea ce vă aduce standardele de viață ale Rusiei la nivelul altor foste state sovietice, a afirmat Consiliul Atlantic într-un raport.

Continuarea în Aktual 24


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Întâlnirea Vladimir Putin – Xi Jinping. Reacția partenerilor economici

Întâlnirea Vladimir Putin - Xi Jinping. Reacția partenerilor economici...

Atacul asupra aerodromului Belbek din Crimeea. Imagini din satelit | Aktual24

Atacul asupra aerodromului Belbek din Crimeea. Imagini din satelit...

CRINK sau noua „axă totalitară”, un pericol la adresa drepturilor omului

CRINK sau noua „axă totalitară", un pericol la adresa...

Rezerve importante de petrol și gaze, descoperite de Rusia în Antarctica Britanică. Ce conflicte se întrevăd | Aktual 24

Rusia a descoperit vaste rezerve de petrol și gaze în Antarctica, în mare parte în zone revendicate de Marea Britanie, anunță The Telegraph. Rușii urmează să aducă platforme de foraj...