Facem tot mai puţini copii. Opinii interesante ale specialiştilor

Data:

Potrivit ziaruldeiasi.ro, medicii de la cea mai mare maternitate din Moldova au realizat un inedit studiu pe mai mulţi ani, cu rezultate extrem de interesante, dar şi îngrijorătoare, privind evoluţia numărului de copii per familie, dar şi referitor la dinamica privind vârsta mamelor la prima naştere.

Concluziile au fost că, din ce în ce mai accentuat de la an la an, familiile tinere amână conceperea unui copil după 30 de ani vârsta mamei. Totodată, chiar în aceste condiţii, multe familii se opresc la un singur copil. Contează lipsa unei locuinţe proprii? Sau tinerii pun în prim plan realizarea profesională tot mai mult? Ce explicaţii au psihologii specializaţi pe terapii de cuplu pentru aceste tendinţe? Ce urmări demografice sau sociale poate avea accentuarea acestui fenomen?

Specialiştii ieşeni au observat un trend din ce în ce mai pronunţat în ultimii ani: tot mai multe familii amână momentul în care plănuiesc să aibă un copil. Naşterea are loc în cele mai multe cazuri după 30 de ani, şi tinerele familii aleg să aibă, în general, un singur copil. O statistică a Maternităţii „Cuza Vodă” din Iaşi, cea mai mare unitate de profil din Moldova, realizată pe ultimii trei ani arată că numărul naşterilor scade treptat după vârsta de 32 de ani, vârful fiind înregistrat în intervalul 26 – 32 de ani.

Citește articolul integral, pe ziaruldeiasi.ro.

Foto (descriptiv): SCJU Cluj

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

De ce votează tinerii partidele de extremă dreapta

De ce votează tinerii partidele de extremă dreapta a...

Deportați în ziua de Rusalii | Puterea a Cincea

Deportați în ziua de Rusalii. Data nefastă de 18...

„Festival fără granițe”, Zilele Sfântului Ladislau | Bihoreanul

„Festival fără granițe”, Zilele Sfântului Ladislau sunt sărbătorite la...

Costel Alexe și promisiunile din campania electorală. Un nou proiect de lege îl ajută | Ziarul de Iași

Costel Alexe și promisiunile din campania electorală. Un nou...