Femei sacrificate de PSD pentru ministrul Budăi

Data:

Femeile din organizația PSD Botoșani par să-i țină partea ministrului Marius Budăi în scandalul cu presupusul comportament grosolan al acestuia față de doamne.

După informațiile publicate de cotidianul „Libertatea”, cum că acesta ar fi sunat în noapte, la beție, o colegă deputat în 2022 și ar fi avut derapaje la adresa femeilor și în 2023, la o întâlnire politică, femeile din organizația PSD Botoșani refuză să-și spună părerea.

Deși reporterii „Monitorul de Botoșani” au încercat de mai multe ori să afle punctul de vedere al Doinei Federovici, președintele organizației județene a PSD Botoșani, vizavi de informațiile apărute în presă, dar și de comportamentul ministrului Budăi față de femei, aceasta a refuzat să-și spună părerea.

Căutată la birou, contactată telefonic, dar și pe WhatsApp, Doina Federovici nu a transmis niciun punct de vedere. La fel și deputatul PSD Alexandra Huțu, colegă  în Parlament cu ministrul Muncii, care nu spus niciun cuvânt despre comportamentul lui Marius Budăi, deși i s-a oferit ocazia să facă lumină în această dilemă.

„Îl apreciez extrem de mult pe domnul ministru”

În schimb, Cristina Breșug, care este președintele Organizației de Femei în cadrul filialei PSD a municipiului Botoșani, spune că nu are ce să-i reproșeze lui Marius Budăi vizavi de comportamentul față de femei.

„Eu îl apreciez extrem de mult pe domnul ministru Marius Budăi. Din punctul meu de vedere a avut mereu o conduită excepțională, de când îl cunosc până în prezent. Vizavi de informațiile apărute nu știu ce să zic… Îmi cereți mie să spun dacă cineva a dat o informație corectă sau eronată. Eu îl respect și cu siguranță toate colegele mele simt același lucru”, a declarat Cristina Breșug.

Citește și Ministrul Muncii, prins conducând cu 121 de kilometri pe oră în localitate. Marius Budăi a rămas fără permis de conducere pentru trei luni

ONG-urile au luat atitudine

De ce există această reticență în rândul femeilor de a-și spune părerea vizavi de un ministru este greu de înțeles. Mai ales că Marius Budăi nu este un nou-venit în partid, ci are vechi state de membru.

Doar că lipsa acestor reacții nu face altceva decât să alimenteze și mai mult suspiciunile vizavi de informațiile prezentate de cotidianul „Libertatea”.

În schimb, la sfârșitul lunii februarie, zeci de organizații neguvernamentale au trimis o scrisoare deschisă PSD prin care solicitau ca partidul să trateze cu maximă responsabilitate informațiile apărute în presă. Asociațiile subliniau că informațiile făcute publice lăsau să se întrevadă o posibilă hărțuire sexuală și acuzau subraportarea acestor cazuri.

„Femeile care îndrăznesc să vorbească despre violențele la care sunt supuse din partea bărbaților devin ținta acuzelor, comportamentul lor este chestionat și sunt învinovățite pentru trauma trăită. Experiențele de violență de gen sunt minimalizate. Li se spune că exagerează sau că li s-a părut, că a fost doar o glumă sau că vor atenție.

În schimb, agresorilor li se găsesc scuze pentru comportamentul lor – poate că au băut alcool sau au fost provocați. Mai mult, domnul Marius Budăi deține acum un portofoliu care vizează și grupurile vulnerabile, conducând Ministerul Muncii și Solidarității Sociale. Este, deci, cu atât mai grav acest derapaj și, în opinia noastră, faptele comise sunt profund incompatibile cu această funcție”, acuzau asociațiile semnatare ale scrisorii deschise.

Continuarea în Monitorul de Botoșani.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani
1 COMENTARIU
  1. După mine în PSD, la cel mai înalt nivel are loc un dresaj dur și necruțător care ține din scurt membri de partid mai micuți, din teritoriu. Altfel nu se înțelege refuzul de a răspunde jurnaliștilor sau deformarea grosieră a realității.
    Dresor șef = M. Ciolacu 👎

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Liceeni din Olanda, voluntari în Bihor. Au ajutat bolnavi, orfani și oameni sărmani | Bihoreanul

Liceeni din Olanda, voluntari în Bihor. Elevii olandezi au...

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă | De Brăila

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă. Tânărul...