Fermierii se pregătesc să iasă în stradă. Principalele revendicări | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Fermierii se pregătesc să iasă în stradă. Principalele revendicări sunt legate de contractul de arendă, sistemul antigrindină și de irigații.

Fermierii din toată țara sunt hotărâți să iasă din nou în stradă, peste câteva zile.

Agricultura are de suferit dacă la Bruxelles nu ajung oamenii potriviți

Dar asta nu e tot. Mai nou, aceștia le reproșează politicienilor că nimeni nu mișcă un deget pentru campania de la europarlamentare, iar agricultura are de suferit dacă la Bruxelles nu ajung oamenii potriviți.

Citește și: Dator la Fisc cu 55 milioane de euro, primarul Negoiță a suspendat executarea silită cu ajutorul instanței

Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România (FAPPR), din care fac parte și producători agricoli din Iași avertizează că fermierii vor ieși din nou în stradă, pe 27 mai.

Și chiar dacă la Iași li s-a refuzat deja accesul cu utilajele agricole în municipiu, reprezentanții asociației anunță că vor ieși oricum în stradă, în fața Prefecturii.

„Problemele noastre nu se rezolvă cu o ședință la minister”

Pentru a preîntâmpina astfel de evenimente în plină campanie electorală, autoritățile centrale i-au invitat deja la negocieri pe reprezentanții FAPPR (Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România), însă asta nu-i va convinge, nici pe departe, să renunțe la proteste, după cum susțin aceștia.

„Astăzi (n.r. – ieri, 22 mai) suntem la minister. Problemele pe care noi le rezolvăm sunt sistemice.

Onorăm invitația ministrului, dar problemele noastre nu se rezolvă cu o ședință la minister”, a declarat pentru Ziarul de Iași, președintele Forumului Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România, Theodor Ichim.

Citește și: De ce este important Parlamentul European – dezbatere la Iași cu candidații din Moldova

Și, chiar dacă principalele revendicări ale acestora sunt legate de sistemul antigrindină sau de contractul de arendă, probleme cunoscute deja de oficialii din minister, aceștia au pus, mai nou, în capul listei și o nemulțumire legată de absența campaniei electorale în ceea ce privește viitoarele alegeri europarlamentare.

Continuarea în Ziarul de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Elevii botoșăneni, campioni la competiția națională de dezbateri ,,Griffon Debates” | Monitorul de Botoșani

Elevii botoșăneni, campioni la competiția națională de dezbateri ,,Griffon...

Cum arată viața unui imigrant în România | Bihoreanul

Cum arată viața unui imigrant în România. Tot mai...