Festivalul Internațional de Teatru Sibiu: #ParteDinMiracol

Data:

Cum va arăta cea de-a 30 ediție a Festivalului Internațional de Teatru Sibiu, ce se va desfășura între 23 iunie și 2 iulie 2023, a arătat marți Constantin Chiriac, directorul FITS.

Mai multe detalii despre evenimente, invitați și trupele participante vor fi prezentate, totuși, pe pe 10 mai și 8 iunie.

Având în vedere amploarea internațională a Festivalului, anul acesta va avea loc, pe 12 mai, o conferință de presă și la Viena, de acolo de unde va poposi la Sibiu și unul dintre cele mai vechi teatre din Austria, Burgtheater, înființat în 1741.

Punți între oameni și lumi

Constantin Chiriac a rememorat cei 30 de ani de când s-a înființat acest festival, trecând în revistă momente, invitați de marcă, parteneriate, prietenii create în timp, menționând că obiectivul FITS nu este de a câștiga bani, ci de a crea punți între oameni și lumi, de a aduce în viața oamenilor, a comunității miracolul.

De altfel, tema din acest an va fi Miracol, #ParteDinMiracol. Pentru că, a subliniat directorul FIT Sibiu, „din iubire, cu pasiune, construim încredere pentru a dărui. Încercăm să creăm punți, nu doar să bifăm. Am încercat să ne gândim tot timpul la spectator.”.

Iar spectatorul va putea să aleagă de mâine, 26 aprilie, bilete la 350 de spectacole și peste 800 de evenimente cu trupe din România, Norvegia, Japonia, Spania, Elveția, Austria, Franța, Belgia, Germania, Israel, Marea Britanie, Coreea de Sud, Italia, Portugalia, Franța, Belgia, Luxemburg, Canada, Taiwan, Republica Moldova, Mongolia, SUA, Polonia, Turcia, Suedia, Argentina sunt țările. Cu alte cuvinte, e de toate pentru toți, oricât de pretențioși am fi!

Prețul biletelor la evenimentele indoor vor fi între 150 de lei, neschimbat din 2019, și 30 lei. Pe site-ul Festivalului se poate urmări zilnic prezentarea unor spectacole, dar și câte un mesaj din partea unor personalități culturale, participante în edițiile anterioare, care au o stea pe Aleea Celebrităților, inițiată în 2013 și care cuprinde 56 de ”stelari”, din care 52 sunt încă în viață.

A 30-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Sibiu, în integralitatea lui, omagiază memoria lui George Banu, personalitate de mare valoare a teatrului românesc și internațional, plecat nu de mult dintre noi, o secțiune specială George Banu cuprinzând cărți, filme Tv, înregistrări radio, spectacole etc.

Constantin Chiriac a vorbit și de parteneriatele strategice pe care Festivalul le are, apreciind colaborarea cu Primăria Sibiu, principalul finanțator, dar și cu Ministerul Culturii – ce a contribuit cu peste patru milioane de lei la Festival – și Institutul Cultural Român, pentru sprijinul acestora în toate prgramele internaționale ale Festivalului.

În perioada 23 iunie – 2 iulie Sibiul va fi clar un oraș în sărbătoare, unde nu numai sălile de spectacole vor fi puncte de atracție, ci și multe spații neconvenționale, biserici și străzi. Acestea din urmă vor deveni ele însele scene animate pentru spectacole outdoor de dans modern, flamenco, acrobații, spectacole de lumini, circ, paradă ecvestră, concerte.

Deschiderea și închiderea Festivalului nu se va mai face ca în edițiile anterioare, cu artificii, ci cu drone, în cel mai modern și uluitor mod posibil.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Maria Capelos
Maria Capelos
Maria Capelos și-a început activitatea jurnalistică în 1991, la cotidianul România liberă. De asemenea, a scris la suplimentul de joi al României libere, Timpul liber, pe toată perioada existenței acestuia (1999-2011), acoperind zone precum beauty, fashion, evenimente, prezentare de carte, interviuri și reportaje, cele mai multe din zona culturală. După o perioadă de opt luni ca redactor-șef într-o editură, în octombrie 2012 s-a reîntors la jurnalism, în calitate de editor, la România liberă. A publicat mai multe cărți: „Alexandru Arșinel, de la Dolhasca pe... Calea Victoriei”, „Marin Moraru, Suntem ce sunt amintirile noastre”, „Vladimir Găitan „Zig-zag prin alfabetul vieții”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

În câțiva ani, semafoarele ar putea avea patru culori: verde, roșu, portocaliu și alb | Aktual24

Pe măsură ce mașinile și camioanele devin mai inteligente...

Urmăriți la nivel internațional, aduși în țară de polițiști

Urmăriți la nivel internațional, aduși în țară de polițiști...