Firmele care angajează absolvenți de facultate, fără experiență, primesc bani de la stat – procedura a fost simplificată

Data:

Firmele care angajează absolvenți de facultate, fără experiență, primesc bani de la stat – procedura a fost simplificată. Pentru a stimula angajarea tinerilor fără experiență, Guvernul a simplificat procedura de efectuare a stagiului pentru absolvenții de învățământ superior.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii, stagiar este orice absolvent de facultate aflat în primele 6 luni după debutul în profesie, cu excepția acelor profesii în care stagiatura este reglementată prin legi speciale. Firmele au dreptul să primească un stimulent lunar de 2.250 lei dacă angajează absolvenți debutanți, dar procedura era până acum greoaie. Noua reglementare nu mai presupune trecerea stagiarului printr-o comisie de evaluare și nici un raport de stagiu întocmit de stagiar, așa cum fusese până în prezent.

Citește și Selly, imaginea IPJ, din nou fără permis, pentru viteză

Astfel, atribuțiile comisiei de evaluare sunt preluate de către mentor, care va întocmi referatul de evaluare, și de șeful de compartiment, care are rolul final de decizie în procesul de evaluare, a anunțat Ministerul Muncii.

„Interesul nostru este să venim în întâmpinarea nevoilor pe care tinerii le au după absolvire, astfel încât ei să poată începe cât mai curând o activitate profesională, iar angajatorii să beneficieze de cei 2.250 de lei lunar pentru angajarea tinerilor absolvenți fără experiență”, a declarat ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu. Stimulentele pentru angajarea absolvenților fără experiență sunt acordate prin Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă, titrează Bihoreanul.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Deficitul bugetar va exploda până la finalul anului. Ce înseamnă acest lucru pentru noi

Deficitul bugetar va exploda până la finalul anului, dacă...

Amazon are probleme financiare la Iași. Este cel mai mare angajator IT din oraș

Amazon are probleme financiare la Iași. Filiala din Moldova...

Construcția de locuințe, în declin consistent. Care sunt cauzele

Construcția de locuințe este aproape de prăbușire, potrivit datelor...

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...