Fiul primarului din Caracal vinde gaz și tâmplărie PVC spitalului și școlilor din orașul condus de tatăl său

Data:

Fiului primarului din Caracal vinde gaz și tâmplărie PVC spitalului și școlilor din orașul condus de tatăl său, prin fosta firmă care a aparținut chiar primarului.

În 2023, fosta firmă a primarului din Caracal, Dolchimex SRL, a vândut, fără licitație, mai multe produse instituțiilor publice din orașul condus de Ion Doldurea, primar aflat la primul mandat din partea PSD.

Potrivit e-licitatie.ro, portalul oficial al achizițiilor publice, societatea amintită a vândut vândut școlii gimnaziale Gheorghe Magheru din Caracal „ferestre, uși și articole conexe” de 1361 de lei, a mai vândut butan lichefiat pentru butelii de aragaz către unitatea militară din Deveselu de 1800 de lei, iar spitalului municipal Caracal a vândut butelii în valoare de 3.500 de lei.

Liceul teoretic „Ioniță Asan” a cumpărat de la Dolchimex tâmplărie PVC în valoare de 16.100 de lei, iar către școala gimnazială Gheorghe Magheru din Caracal, tâmplărie PVC de 12.500 de lei.

Anul trecut, fiului primarului din Caracal, prin societatea moștenită de la acesta, a vândut, tot prin procedură directă, butelii pentru spitalul din Caracal în valoare de 2200 de lei, uși, panouri PVC, către cele două unități școlare ale orașului în valoare de 15.000 de lei și butelii de gaz către spitalul din localitate în valoare de 5.000 de lei.

Citește și: Exploziile de la Crevedia au avut loc în depozitul GPL care aparține fiului primarului din Caracal

Firma de familie

În prezent, societatea Dolchimex este administrată de fiul primarului, Cristian Marian Doldurea, acționariatul fiind împărțit 50-50% cu fratele său, Ionuț Daniel Doldurea.

În 2014, firma era administrată de Ion Doldurea și de soția acestuia, Petra Lucia. În 2017, viitorul primar încasa 570.000 de lei dividende de la Dolchimex SRL.

După ce a intrat în politică și a ocupat funcții publice, viitorul primar s-a retras din acționariatul firmelor sale și le-a transferat copiilor săi.

În 2017, Doldurea era președinte al Consiliului de Administrație al spitalului municipal Caracal.

Citește și: Bilanțul unei intervenții greșite: 43 din cele 58 de victime sunt din echipele de salvare

O explozie a avut loc, sâmbătă, la o stație GPL din Crevedia, pe DN1A. Aceasta a fost urmată de o explozie mult mai puternică, chiar în timpul intervenției pompierilor. Cel puțin o persoană a murit și alte 54 sunt spitalizate, dintre care 10 intubate.

Dintre răniți, 43 sunt pompieri, polițiști și jandarmi, unii în stare gravă. România a activat Mecanismul european de protecție civilă pentru transferul victimelor.

Cisternele cu combustibil care au explodat aparțin firmei Flagas SRL, societate care aparține fiului primarului PSD din Caracal.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției.Mai colaborează cu Europa Liberă România.

3 COMENTARII

 1. Ce zici Marcele…?! „Toleranță zero” ?! Ca ăsta sunt sute în toată țara de care „habar nu ai”… ?! Chiar credeți că suntem un popor de idioți ?! Peste tot există aceste mizerii umane, ajunși vătafi politici peste UAT-urile pe care acum le „mulg” ca pe propriile firme.
  .. Șpăgile, Marcele de ce nu le impozitezi…?! Sunteți o adunătură de sărăcii ajunși în functii publice pupând de 30 de ani cururile împuțite ale predecesorilor voștri. JEGURI !!

  • @Silvano, MII, nu sute! Din păcate!
   Cred că trebuie schimbat tot, din temelii! Începând cu partidele politice, indiferent de culoare, pline de penali!
   Dar toate acestea se întâmplă pentru că noi le-am permis și nu am luat atitudine!
   Dacă s-ar reintroduce pedeapsa capitală în 3 ani am face ce nu am făcut în 30….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

VIDEO Dominic Fritz a cântat la pian „Deșteaptă-te, române!”, de Ziua Națională

Dominic Fritz a cântat la pian, instrumentul fiind amplasat...

O statuie a Reginei Maria, inaugurată oficial de Ziua Naţională, la Deva

O statuie a Reginei Maria, inaugurată oficial. Peste 2.000...

VIDEO. „Noi suntem români”, cântat într-un avion cu 200 de pasageri

„Noi suntem români", cântat de ansamblul „Dor românesc", din...