Focarul de norovirus de la Colegiul Loga din Timișoara, declarat „închis”. Nu se știe sursa infectării

Data:

Focarul de norovirus de la Colegiul Loga din Timișoara a fost declarat „închis” de autorități, pentru că în județ nu a mai fost înregistrat niciun alt caz.

Sursa focarului cu norovirus de la Colegiul Național „C.D. Loga” nu a fost descoperită nici până astăzi. Probele biologice, atât cele de la pacienți cât și cele din apa potabilă au fost trimise la Institutul Cantacuzino pentru analiză. Experții au identificat prezența virusului la 8 dintre pacienți, dar nu au reușit să determine cauza exactă a îmbolnăvirii.

„În probele trimise pentru analiză la Institutul Cantacuzino s-a confirmat prezenţa Norovirusului doar în probele biologice (scaun) recoltate de la pacienţii internaţi, iar probele de apă recoltate din incinta unităţii de învăţământ nu conţin microorganisme patogene.

Prin urmare, în conformitate cu metodologia şi având în vedere faptul că în ultimă săptămâna nu s-a mai prezentat, la nici o unitate sanitară din judeţ, nicio persoană cu simptomatologie sau lanţ epidemiologic cu focarul de Norovirus declarat, acesta a fost închis cu sursa neidentificată.

Din cele 10 probe recoltate, opt au fost pozitive”, informează Direcția de Sănătate Publică Timiș.

Citește și: Dacă rușii ar ataca o navă românească în Marea Neagră, mă îndoiesc că NATO ar activa Articolul 5 | INTERVIU cu Jeffrey Michaels

Focarul de norovirus de la Colegiul Loga închis, dar nu se știe sursa

Cursurile s-au reluat la Colegiul „C.D Loga” încă de săptămâna trecută. Odată întorși în bănci, cei peste 900 de elevi ai colegiului, dar și cei 60 de angajați ai instituției sunt nevoiți să respecte o serie de măsuri pentru prevenirea unui nou focar.

Atât elevii cât și părinții au fost informați despre ce măsuri de igienă să respecte pentru a se feri de îmbolnăvire. „Le-am trimis și comunicate atât părinților cât și elevilor pentru a-i instrui. Am vorbit cu diriginții, iar ei au discutat și cu copiii, afirmă Violeta Bontilă, directoarea Colegiului „C.D. Loga”.

Continuarea, în Banatulazi.ro

Citește și: Cum și-au dublat veniturile angajații instanței supreme, prin „drepturi salariale restante”, anul trecut

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: cdloga.ro)

spot_imgspot_img
Banatul Azi
Banatul Azihttps://www.banatulazi.ro/
Banatul azi este o publicație regională, cu un conținut generalist, care combină jurnalismul clasic cu editoriale, reportaje, interviuri, cu cel de tip new-media, care pune un puternic accent pe partea video.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cultura anihilării: comunismul și „anularea“ elitelor | Aktual24

Cultura anihilării: comunismul și „anularea“ elitelor. „Cancel culture“, aceasta...

Situl Natura 2000: Poiana narciselor de la Mogoșeni | Săptămâna Online

Situl Natura 2000: Poiana narciselor de la Mogoșeni. Un...

Vizita preotului Mega la Moscova. Reacția Episcopiei  | Bihoreanul

Vizita preotului Mega la Moscova. Reacția Episcopiei nu a...