Fonduri europene de 46 milioane de euro pentru modernizarea Portului Mineralier din Galați

Data:

În Portul Mineralier va începe cel mai amplu program de modernizare din ultimele patru decenii, grație unui proiect în valoare de peste 46 milioane de euro, derulat cu fonduri europene de CN Administrația Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galați.

Contractul de proiectare și execuție din cadrul proiectului „Modernizarea și dezvoltarea Portului Mineralier Galați”, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), a fost semnat luni, 19 iunie, de conducerea CN APDM Galați şi câștigătorii licitației aferente proiectului, asocierea formată din Citadina ’98 (lider), Tancrad, Oldroad Construct, Allplan Construct, Vega ’93 și Lemacons. De asemenea, în calitate de subcontractori, în proiect vor participa firmele Hidroport Expert, Superquatro Grup, Hidrotehnica Romconstruct și SC Atlanta HV-CO.

Citește și: Atenționare MAE pentru românii care merg în Grecia prin Serbia și Macedonia

La nivelul porturilor de pe Dunărea Maritimă, Portul Mineralier rămâne principala „locomotivă” a transporturilor navale. Pe de altă parte, deși portul are 16 dane, doar jumătate dintre acestea sunt folosite în prezent. Planul APDM Galați este de a crește gradul de siguranță în operarea portuară și de a crește capacitățile de descărcare/ depozitare, inclusiv printr-o serie de extinderi. Un alt obiectiv ar fi o interconectare mai eficientă între transportul fluvial și cel terestru, dar și o diversificare a tipurilor de mărfuri care pot fi operate în port.

Continuare în Viața Liberă!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: viata-libera.ro)

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Dezvoltare prin ştiinţă şi tehnologie | Bihoreanul

Dezvoltare prin ştiinţă şi tehnologie, acesta este obiectivul urmărit...

Cine sunt cei 9 candidați la Primăria Iași. 3 au fost deja respinși | Ziarul de Iași

Cine sunt cei 9 candidați la Primăria Iași. Trei...

Condamnare simbolică în dosarul șpăgii de la UMF Iași | Ziarul de Iași

Condamnare simbolică în dosarul șpăgii de la UMF Iași,...